Hetvenévesen a Fertő-tó „körül”

A hetvenéves tarnaleleszi Csíkné Bartók Ilona szombaton teljesíti a Virtuál Fertő-tó 110 km-es távját, ám nem tart a kihívástól, sőt, élvezi, hogy kerékpározás közben ismét felfedezheti a természet szépségeit.

A BSI ezen a hétvégén, május 28. és június 1. között rendezi meg a jelenleg is zajló ötnapos, öt tavunkat megkerülő Intersport Virtuális Bringás Tókerülést, amelynek a nevezési díjából fejenként ötszáz forinttal a Budapest Bike Maffia Vitaminboom programját támogatják a szervezők.

A verseny legidősebb női indulója, a BSI kerékpárosversenyein rendszeresen induló hetvenéves tarnaleleszi Csíkné Bartók Ilona, aki a második leghosszabb távot vállalta, azaz a Virtuál Fertő-tó 110 km-ét. A Csupasportnak nemcsak azt árulta el, mikor és hogyan tekeri le a távot, de azt is elmondta, hogyan szeretett bele a sportágba.

„Gyakorlatilag nyugdíjaskoromban kezdtem el ezzel komolyabban foglalkozni – mondta Csíkné Bartók Ilona. – Mindig vidéken éltünk a férjemmel, én történelem–ének szakos tanárként dolgoztam, emellett javarészt mezőgazdasági munkákat vállaltunk, így másra nemigen maradt időm. Legfeljebb a gyerekekkel mentünk el tíz-húsz kilométeres kerékpártúrákra.

A fiaim elég korán elkezdtek sportolni, én viszont a magam részéről amíg dolgoztam, a szobakerékpárt választottam. Este, mire hazaértem, erre volt időm. A televízió előtt tekertem, ez volt a kikapcsolódás.

A fiam egyszer megkérdezte, nem lenne-e kedvem inkább egy igazi biciklivel csinálni ugyanezt? Mivel a harmincéves Csepel márkájú kerékpáron erre már nem volt alkalmas, így kaptam tőle egy használt hétsebességes kerékpárt. Eleinte harminc-negyven kilométereket tekertem, felmentem a Mátrába, majd hat évvel ezelőtt, hatvannégy évesen teljesítettem először a Balaton-kört. Nagyon tetszett, nem fáradtam el, és gyorsan rájöttem, hogy nagyon jó kikapcsolódás. Két évvel ezelőtt nyolc óra nyolc perc alatt szintén körbetekertem a Balatont. Idén erre nincs lehetőség, de a virtuális tókerülés is remek lehetőség.”

A terv szerint Ilona szombaton teljesíti a 114 kilométeres távot, a Bükkön át nagyjából Kazincbarcikáig teker.

A felkészülés azonban nem volt zökkenőmentes, de mint mondja, egyáltalán nem tart a kihívástól.

„Május közepéig nem mentem sehova, nagyon szigorúan vettük a karanténidőszakot. Sohasem estem még el, de féltem, hogy ha most mégis megtörténne, annak milyen következményei lennének. Az elmúlt két hétben már kétszáznyolcvan kilométert kerékpároztam, nem hiszem, hogy probléma lesz a Fertő-tó virtuális megkerülésével. Mindig örömmel ülök kerékpárra, nagyon sok szépet látok közben, gyönyörűek az erdők, a vadak, a virágok, biztos vagyok benne, hogy most is nagyszerű élményben lesz részem.”

(Fotók: Facebook)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Heti aktuális: Brutálfutás Nyáregyházán
Vitorlással menekült a járvány elől
Tekerés után taco, a nap fénypontja
Megoldódott volna a Djatlov-rejtély?
Világrekord a kerti székből felállva

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Kalandra fel: menő mászóbirodalmak
Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.