Mit tegyünk a mobillal sportolás közben?

“Hagyd otthon!” “Zárd be az öltözőszekrénybe!” Vannak, akik ezt tanácsolják. Pedig a telefon hasznos eszköz, ami segítheti az edzést. De mit csináljunk vele mozgás közben? A megoldás egy ilyen célra gyártott, speciális tok. 

Mi mindenre jó sport közben a telefon?

Akár edzőterembe járunk, akár a szabadban futunk vagy kerékpározunk, örök kérdés, hogy hová tegyük közben a mobilunkat. Persze mondhatnánk, hogy semmi szükség sportolás közben a telefonra, ez azonban nem ennyire egyszerű. Elég csak arra gondolni, hogy ha az ember egyedül fut alkonyatkor egy kevésbé forgalmas helyen, ha bármi történik, jó, ha azonnal fel tud hívni valakit. Arról nem is szólva, mennyire inspiráló tud lenni egy külön edzéshez, futáshoz stb. összeállított playlist.

De ezen felül a mai okostelefonok a sokféle praktikus applikáció segítségével számos módon támogatják a testmozgást végző felhasználókat. Például mérik az edzés idejét, a megtett távot, számolják a ledolgozott kalóriákat, rögzítik az útvonalat. Egyes appokkal a folyadékbevitel is nyilvántartható, sőt, figyelmeztetnek, ha túl régen ittunk. Olyan applikációk is vannak, amelyek szinte személyi edzőként kínálnak személyre szabható edzésprogramokat. Arról nem is szólva, hogy az interneten megoszthatóak az eredmények, ami sokakat önmagában is motivál a mozgásra.

 

Sportoláshoz válasszunk speciális telefontokot

Az tehát egyértelmű, hogy a mobilra szükség lehet a testmozgás során, már csak az a kérdés, hová tegyük. Futás közben például zsebre vághatjuk – ha van megfelelő zseb a futóruhánkon. Ez azonban nem mindig áll rendelkezésre, egy kisebb zsebből pedig könnyen kieshet a telefon. Az edzőteremben azonban ez sem megoldás, akár az oldalzsebben, akár a farzsebben van, a telefon mindenképpen akadályozni fog a mozgásban.

A legjobb megoldás, ha a telefontokok sportoláshoz kifejlesztett változatát részesítjük előnyben. Két konkrét példán keresztül mutatjuk be, milyen előnyökkel jár egy ilyen tok használata.

 

Premium karra rögzíthető telefontok

Fotók: Etuo.hu, nyitókép: Freepik

Többféle sporthoz praktikus a karra erősíthető telefontok, például futáshoz is ideális. Nagy előnye, hogy a telefon anélkül vezérelhető, hogy ki kellene venni a tokból. Ennek a modellnek ráadásul az sajátossága, hogy prémium minőségű alapanyagokból készült.

Neoprénhab-bélése extra védelmet nyújt a készüléknek a külső fizikai behatásokkal szemben. A bőrrel érintkező felület pedig speciális légáteresztő anyagból készült, így az izzadság gyorsan elpárolog. Az ergonómikus tervezésnek köszönhetően a tok nem szorít, mégsem csúszik le a karról, stabilan tartja a telefont.

 

Blue Star vízálló kerékpáros telefontartó

Sok szempontból a bringások álma ez a termék, amely egyszerre telefontok és telefontartó. A Blue Star egy fogantyú segítségével egyszerűen rögzíthető a kormányon, és könnyedén le is vehető. Három fokozatban állítható átmérője mindenféle vastagságú kormánnyal kompatibilis.

Változtatható dőlésszögének köszönhetően pedig mindenki úgy állíthatja be, hogy egy pillantással leolvashatja a képernyőn megjelenő információkat. Az egész eszköz pihekönnyű, és van egy szuperképessége: mivel vízálló, a legnagyobb esőben is megvédi a telefont a beázástól.

 

Telefontokok – a megfelelő helyről

 

Az Etuo.hu a telefontokok és a telefonos kiegészítők egyik vezető internetes szakáruháza. Csaknem 30 különféle kategóriában több ezer telefontok érhető el webshopjukban.

Ennél is fontosabb azonban, hogy az Eutónál minden egyes tok ellenőrzött minőségű termék, amire a webáruház garanciát vállal. Online ügyfélszolgálatukon keresztül bármikor elérhetőek, akár a vásárlás előtti tanácsadásról, akár utólagos visszajelzésekről van szó.

A vásárláshoz nem szükséges regisztráció, így pillanatok alatt megrendelhető a kiválasztott telefontok vagy töltő. Ráadásul az Etuónál nem a szokásos, 14 napig, hanem egy hónapig bármikor, indoklás nélkül visszaküldhető a megrendelt termék. Amelynek az árát természetesen automatikusan visszatérítik.

A hazai domainen működő Etuo.hu árai rendkívül kedvezőek, a jó árak pedig megbízhatósággal párosulnak. Nem véletlenül kapta meg a webáruház a az Árukereső.hu “Megbízható bolt” minősítését.

(x)

 

 

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.