Piknikhangulat a Budaörsi repülőtéren

Február 22-én, szombaton rendezték a Vitanika ELEMInator cross country hegyikerékpáros-versenysorozat első futamát a Budaörsi repülőtéren. Az új technikai elemekkel bővített pálya óriási sikert aratott a gyerekek körében.

Gyönyörű napos idő várta a családokat szombaton a Budaörsi repülőtéren, ahol útjára indult az idei Vitanika ELEMInator hegyikerékpáros-versenysorozat. Immár harmadik éve rendezik meg az eseményt az XCO szakágban azzal a céllal, hogy a gyerekek elsajátítsák a kerékpározás technikai alapjait, és megszeressék a sportágat.

Az ELEMInator hagyományainak megfelelően a résztvevők először az ügyességi pályán mentek végig, majd az ugratókkal teletűzdelt gyorsasági futamok következtek.

„Nagyon jól sikerült a rendezvény, amelyen nyolcvankilencen vettek részt – kezdte beszámolóját Sós Sándor utánpótlásedző, az esemény főszervezője. – A helyszín és az időjárási körülmények is adva voltak az ideális versenyzéshez. A gyerekek nagyon élvezték a megméretést, még Szlovákiából és Erdélyből is érkeztek hozzánk. Évről évre egyre többen neveznek, ám nincs min csodálkozni, hiszen a technikai elemekkel nehezített pálya nagyon »bejön« a kicsiknek és a nagyobbaknak egyaránt.”

„Meg kell említenünk, hogy jó néhány apuka is beszállt a küzdelmekbe, amin mindenki nagyon jót derült.”

„Tudtam, hogy baj van…”

Tíz éve már, hogy Erőss Zsolt szörnyű balesetet szenvedett, és amputálni kellett a lábát. Társai és felesége segítségével elevenítjük fel a borzalmas napot. Művégtaggal is visszatért a hegyekbe, és 2013-ban mászás közben, a Kancsendzöngáról visszaereszkedve hunyt el.

Erről és persze sok minden egyéb szabadidős érdekességről írunk a Csupasport magazin első számában, amely március 10-én jelenik meg! A 100 oldalas magazinon kívül olvasóink kapnak egy 16 oldalas versenyeredményes mellékletet is.

A családias légkör ellenére a gyerekek sokkal komolyabban veszik a megméretést, mint azt elsőre gondolnánk. Nincs ebben semmi meglepő, hiszen a versenysorozat tétje nem más, mint hogy ki lesz az év ELEMInator-győztese.

„Minden futam előtt izgulnak, de nemcsak ők, hanem a szüleik is. Sőt ők talán még a kicsiknél is jobban. A sorozat négy futamból áll, és az utolsó állomáson, a szeptemberi gálán dől el, kié a végső győzelem. A gyerekek mindent beleadnak, hiszen mindegyikük bajnok szeretne lenni. A legtöbben annyira lelkesek, hogy miután befejezték a futamukat, visszamennek gyakorolni a pályára. Sokan egész nap kint bringáznak a szabadban, alig lehet onnan elrángatni őket. Nagyon jó volt ezt látni, hiszen pontosan az volt a célunk, hogy a rendezvény után is itt tartsuk a lurkókat, akik ahelyett, hogy a futam után rögtön hazamentek volna szüleikkel, megállás nélkül rótták a köröket” – mesélte Sós Sándor.

A szakember örömmel újságolta, évről évre jobb minőségű akadályokat helyeznek el a pályán, és a lebonyolításban sincs fennakadás. Úgy véli, az utánpótlásedzők és a szülők is kezdik felismerni az esemény jelentőségét, ezért odafigyelnek a gyerekek felkészítésére.

Egy dolog azonban kissé „bántja” a szervezőket.

„Egy-két kivételtől eltekintve sajnos még mindig nem tudtunk rávenni más utánpótlás-nevelő műhelyeket, hogy benevezzék gyerekeiket a versenyre. Pedig jó lenne, hiszen hosszú távon el szeretnénk érni, hogy az ELEMInator országos rendezvénnyé nője ki magát, és minden régióban megismertessük a kicsikkel ezt a rendkívül izgalmas viadalt” – fejezte be a szakember.

A részletes eredménylista innen tölthető le.

Fotók: Bak Ferenc

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.