Sárdagasztás várható a BringArénában

A cyclocross Magyar Kupa-sorozat idei utolsó állomását rendezik meg december 15-én, vasárnap a fővárosi Sportligetben. Versenyzőként és nézőként is érdemes lesz kilátogatni az eseményre.

„Kőbányán születtem, ott is nőttem fel, vannak jobb helyek, de nekem megfelel” – énekelte meg Deák Bill Gyula az egyik leghíresebb Hobo Blues Band-dalban a főváros X. kerületét.

Felesleges lenne vitát nyitnunk, vannak-e jobb helyek Kőbányánál, ám ahhoz nem fér kétség, hogy december 15-én vasárnap a hazai terepkerékpárosoknak Kőbánya lesz a legjobb hely – ha nem is a világon, de Magyarországon mindenképpen: a kerületi Sportligetben rendezik a Magyar Kupa-sorozat 2019–2020-as kiírásának utolsó állomását.

A Kőbányai BringAréna tökéletes helyszínnek ígérkezik, az elmúlt hat szezonban a Kőbányai Torna Club és a Vuelta Sportiroda összesen tizenkét terepversenyt rendezett itt. A több mint három kilométeres nyomvonalú pályán található gokartpálya, szánkózódomb, néhány palánk, egy meredek töltés és csúszós, technikás szakaszok is, amelyek minden bizonnyal nagy kihívás elé állítják az indulókat.

Cser Gábor szövetségi kapitány, aki egyben a szakágért is felel – szokásához híven – ezen a kupaviadalon is részt vesz, méghozzá versenyzőként.

„A korábbiakkal ellentétben a mezőny ezúttal a pálya másik pontjáról rajtol. Emellett a terep sokkal biztonságosabb, szélesebb és látványosabb, így nincs kétségem, hogy a kilátogatók színvonalas verseny szemtanúi lesznek. Kíváncsian várom az év utolsó megméretését, remélem, bőven tartogat izgalmakat” – nyilatkozta a kapitány.

Összesen 13 korcsoportban rendeznek futamokat, az U7-estől kezdve az eliten át egészen a Masterig. A pálya teljes hossza 3.5 kilométer, a rövidített táv 2.9 kilométer, míg a mini táv 440 méter. Az első rajt időpontja 9.30 óra, az utolsó, hatodik rajt pedig 14.15-kor lesz.

Nem tudhatjuk, az időjárás kegyeibe fogadja-e a résztvevőket, ám ez mindegy is: a hóval és sárral való küzdelem a terepkerékpár egyik lényege. Mindenesetre az előrejelzés szerint télies időjárásban lesz részük a bringásoknak, ám a szombatra jósolt eső vélhetően feláztatja a pályát, így igazi sárdagonya vár a legbátrabbakra.

Jó hír a szurkolóknak, hogy a szánkózódomb tetejéről kitűnő kilátás nyílik a pálya egészére, ők innen buzdíthatják kedvenceiket. Fagyoskodásuk jutalma pedig egy tál forró Jókai-bableves, amelyről a rendezők gondoskodnak.

 

Versenyinformáció:
Főszervező: Eisenkrammer Károly

Felelős szervező: Balázs Tibor (06 36 30 494 88 66)
E-mail: balazs.tibor@tdh.hu

Nevezéssel kapcsolatos kérdések: Prommer Anett (06 1 273 18 61)
E-mail: iroda@vuelta.hu
Színhely: 1103 Budapest, Hangár utca 10. (Kőbányai Bringapark)

Időpont: 2019. december 15. (vasárnap)
Nevezés: online (bringapark.hu) csütörtök éjfélig, vagy személyesen a helyszínen a rajt előtt egy órával

 

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.