Tekerd körbe a Decathlonnal!

A jó hangulat és a közösségi élmény garantálva lesz május 4-én a Velence korzón, a Decathlon második tókerülő kerékpáros napja valódi családi kikapcsolódást ígér. 

Másodszor szervez kerékpáros családi napot a Decathlon; a sportáruházlánc május 4-i velencei sporteseménye életkortól és edzettségi szinttől függetlenül kínál tartalmas programokat a résztvevőknek.

„A rendezvény lehetőséget teremt arra, hogy a kezdők kedvet kapjanak a kerékpározáshoz, az alkalmanként bicajozók pedig a rendszeres kerekezéshez. Ebben a Decathlon azzal is igyekszik segíteni, hogy a sportnapon térítésmentesen lehet kipróbálni a kétkerekű sporteszközöket, az előzetesen regisztráló érdeklődők trekking Riverside kerékpárok és más hobbisportolásra alkalmas MTB-biciklik közül választhatnak, amellyel körbetekerhetik a tavat” – avatott be a sportesemény részleteibe Kézsmárki Tamás, a Decathlon budaörsi áruházának munkatársa, az országúti kerékpármárka nagykövete, aki az előző évhez hasonlóan idén is kísérőként vesz részt a 2. Decathlon Kerékpáros Családi Napon.

A verseny lebonyolításában segítő szakember hangsúlyozta: a kerékpáros sportnap nem verseny, hanem teljesítménytúra, amelyet kortól és edzettségi állapottól függetlenül bárki teljesíteni tud, és amelyen garantálva van a jó hangulat.

„Fontos kiemelni, hogy kerékpáros kísérők segítik a rendezvény biztonságos lebonyolítását, amelyet különlegessé tesz, hogy több szerviz- és frissítőponton is meg lehet állni – az első rendezvény tapasztalatai alapján élnek is a lehetőséggel a nevezők. Semmihez sem fogható atmoszférája van a tókerülő túrának, tavaly egy-egy frissítőponton igazi zsúrhangulat uralkodott, kisebb-nagyobb csoportok alakultak, amelyek tagjai kedélyesen elbeszélgettek, miközben elfogyasztottak egy lángost vagy üdítőt. A jókedv fokozásáról a mikrofon mögött pedig idén is a népszerű rádiós műsorvezető, Rákóczi Ferenc gondoskodik.”

A Decathlon munkatársa kiemelte: az idei eseményen is kísérő programok színesítik a rendezvényt, újdonság, hogy szombaton ismert zenészekkel is együtt lehet majd bicajozni, akiket akár goldsprintversenyre is kihívhatnak a résztvevők.

Nem csak kerékpárral lehet részt venni az eseményen, alternatív guruló eszközöket is ki lehet próbálni a nap folyamán: az úgynevezett gördülő sporteszközök közül rollert, egykerekűt, longboardot, gördeszkát és görkorcsolyát is lehet tesztelni.

14 órakor pedig indul a Rollerbike felvonulás, amelyet az UP! band fellépése után a zenekar alapítója, énekese, Újvári Peti vezet fel.

„A kerékpáros nap legfontosabb célja, hogy az embereket kimozdítsuk a mindennapokat jellemző mókuskerékből. A rendezvény alkalmat kínál arra is – ami ritkán valósul meg –, hogy együtt sportoljon egy család minden tagja. Tavaly volt olyan apuka, akinek a kerékpárján is látszott, hogy rendszeresen bringázik, miközben a feleség és a gyermeke a helyszínen kölcsönzött biciklivel teljesítette a távot, de az sem ritka, hogy az anyukák a biciklijükre szerelt gyerekülésben viszik magukkal a család legfiatalabb tagjait, ahogyan azt is öröm látni, hogy a nagyszülőket is bevonják a programba, sok nyugdíjaskorú teljesíti a távot” – tette hozzá Kézsmárki Tamás.

(x)

A PROGRAM MÁJUS 4-ÉN

Kerékpártúra a Velencei-tó körül

Táv: 28 km, kerékpárúton

Előjelentkezés: május 2., éjfél. Az előjelentkezők között Decathlon-ajándékkártyákat sorsolnak ki!

Helyszíni jelentkezés: 9 órától 9:30-ig (az első 1500 fő jelentkezését fogadják el a szervezők)

Rajt: A Velence Korzón 10 és 14 óra között folyamatosan történik, Gárdony–Agárd irányban

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.