Magazinunk: 100 oldalon a bringázásról

Sztártippek, programajánló, bringás és kiegészítő edzések, javasolt és tiltott ételek, applikációk, könyvbemutatók és sok minden más a kiadványban.

„Profik és komolyabban sportoló amatőrök is szokták alkalmazni a vizualizáció elnevezésű módszert. Ennek az a lényege, hogy elképzeljük a versenyig vezető eseményeket, majd magát a versenyt is, egészen részletesen. Elképzeljük előre, mit csinálunk majd a felkeléstől a rajtig, aztán a startpisztoly eldördülésétől az első kanyarig, majd végiggondoljuk a pályát, a fontosabb emelkedőket, technikás lejtőket, kanyarokat, hogy mikor és hogy frissítünk, miből mennyit eszünk, iszunk és a többi” – elevenített fel egy újfajta mentális edzésmódszert Szöllőssy István.

„Van, aki meg sem áll, a bicikliről is tud pisilni. Akinek ez nem megy, mint például nekem sem, azok meg szépen megállnak az út szélén, leszállna, és úgy végzik el a dolgukat.

De ez általában úgy működik, hogy nemcsak egy ember áll meg, hanem többen egyszerre, mindenki szépen könnyít magán, és így nyugodtabb lesz a mezőny is.

Ilyen technikai szünetek alatt értelemszerűen nem illik támadást indítani” – avatott be Bodrogi László, korábbi profi versenyző az íratlan szabályokba.

„Amikor százharmincan lettünk, nagyrészt csak Szentendre irányába mertünk közlekedni. Figyelemmel kellett lennünk az autósokra, hiszen már egy hatvan bringás alkotta sort is lehetetlenség megelőzni, pláne a reggeli csúcsforgalomban” – mutatott rá a nem várt problémákra a közösségi bringázásról szóló cikkünkben a Coffee Ride egyik alapítója, Németh Ádám.

„Gyakori sérülés a kulcscsonttörés. Ez ellen nem lehet védekezni, esésnél óhatatlanul is letesszük a kezünket. A downhillesek gerincvédőt viselnek, nekik nagy szükségük van rá. A kulcscsonttörést eddig megúsztam, volt már azonban kisebb agyi bevérzésem, két csigolyám sérült, kificamodott az ujjam, valamint eltörött a vállam” – említette Parti András hegyikerékpáros olimpikon a kellemetlen pillanatok kapcsán.

Csupán néhány idézet a magazinból, amely főleg az országúti kerékpárosoknak készült (de mint Parti András megszólalása is jelzi, belecsempésztünk egy 16 oldalas MTB-mellékletet is). Igyekeztünk olyan cikkeket válogatni, amelyek egy része szórakoztat, a másik része tippeket ad, hiszen amellett, hogy minden tavasz számtalan kezdőt, a sportággal most ismerkedő amatőrt ültet a bringára, sok régi kerékpárosnak is célja a folyamatos fejlődés.

A 100 oldalas, 990 forintba kerülő magazin megvásárolható az újságosoknál, szupermarketekben, benzinkutakon. Kis lapozgatót is készítettünk néhány cikkel, itt van egyből alul, nagyítani, teljes képernyőre váltani a jobb alsó sarokban lévő ikonnal lehet.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.