Végre bringára pattanhattak

Több mint nyolc hónap elteltével rendezhettek itthon MTB XCO-versenyt, a remek hangulatú csömöri futamon a nőknél Vas Kata Blanka, a férfiaknál Palumby Zsombor végzett az élen.

Szombaton rendezték meg Csömörön a mountain bike XCO-szakágának az egyik legfontosabb hazai eseményét, a MTB XCO Csömör Nagydíj Magyar Kupa-futamot a Bulgárkertben. Az U9-esektől a masterig nyolc korosztályban indulhattak a bringások a Magyar Kupa-sorozat első futamán, amelyen az utánpótláskorú versenyzők teljesítménye volt a legnagyobb pozitívum.

„Nagyszerű hangulatban zajlott a verseny, a legnagyobb pozitívum pedig az volt, hogy az U17-ben és az az alatti korosztályokban sokat gyorsultak a versenyzők az egy évvel ezelőtti versenyekhez képest – mondta Cser Gábor szövetségi kapitány. – Mindenki nagyon várta már ezt a viadalt, legutóbb tavaly októberben rendeztek nálunk XCO-versenyt.

A kapitány szerint a fiatalok jó eredménye azt mutatja, hogy a járványidőszakban is mindenki nagyon lelkiismeretesen készült, és alig várta, hogy ismét versenyezhessen.

A következő jelentős viadal a zalaegerszegi országos bajnokság lesz augusztus 16-án, ami egyúttal olimpiai kvalifikációs futam is. De előtte is lesz még két Magyar Kupa, előbb július 18-án Törökbálinton, majd augusztus 8-án Nagykanizsán.

A csömöri futamon a nők elitkategóriájában Vas Kata Blanka végzett az első helyen, míg a férfiaknál Palumby Zsombor lett az első, ötvenhét másodperccel megelőzve Parti Andrást.

Fotó: Csömöri Bringafesztivál Facebook

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.