Heti aktuális: akadályfutás a Bakonyban

Ismét akadályfutó-versenyt rendeznek Németbányán, ahol a felnőtteknek tizenöt, a gyerekeknek öt akadályon is át kell küzdeniük magukat. További fontosabb események a 37. hétről!

Túrázás

Szeptember 18., szombat – Nagykovácsi

A túra majdnem végig jelzett turistaúton halad, a rajtnál minden távhoz (7, 12, 20, 28 kilométer) szöveges itinert és térképet biztosítanak a szervezők. Rajt és cél Nagykovácsiban a Kossuth Lajos utca és Telki út sarkánál. Előnevezés nélkül is lehet indulni, minden további részlet a stabilsport.hu weboldalon található.

 

Futás

Szeptember 18., szombat – Ceglédbercel

A helyi Szabó Pál Szabadidőparkban az 5. Ceglédberceli Futófesztivált rendezik meg, amelyen az 5, 10 és 15 kilométeres mellett lesz 400 méteres táv gyermekeknek. Rajt 10 órakor, kivéve a gyerekfutam, amely 9 órakor indul, az útvonalak végig aszfalton haladnak, minden további kérdés feltehető a bercelfutas@gmail.com e-mail címen.

 

Kajakozás

Szeptember 18., szombat – Tokaj

A Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet, a Bodrog-ártér fokozottan védett részei páratlan vízitúraélményt nyújtanak. Nem véletlen, hogy csak engedély birtokában lehet vízre szállni: 9900 és további 1270 forint (belépő a Nemzeti Parkba) ellenében egynapos kajaktúrán lehet megcsodálni a hazai madárvilág gyönyörű egyedeit, kócsagokat, gémeket, s talán a türkizkék hátú jégmadár is felbukkan. Információ itt található.

 

Futás

Szeptember 18., szombat – Nyíregyháza

Ingyenes futóverseny a Bujtosi Városligetben. Az esemény 17 órakor kezdődik, elegendő a helyszínen regisztrálni, a résztvevők 1.5, 4.5 vagy 9 kilométeres távok közül választhatnak. A távok gyalogolva is teljesíthetők.

 

Futás

Szeptember 18., szombat – Edelény

A 31. Bódva-völgyi Maratont rendezik meg, amely hagyományos futóverseny, vagyis A-pontból B-pontba tart. A maratoni és a félmaratoni versenyt a Magyar Atlétikai Szövetség által hitelesített távon teljesítik a futók. Az összlétszámot 500 főben maximalizálták a szervezők, a versenyen résztvevő felnőtt versenyzők egyben jótékony futók is, mert a nevezési díjukból az Edelényi Futók Egyesülete 500-500 forintot átad a Magyarországi Légimentésért Alapítvány részére. Versenyszámokról, kategóriákról, további információkról az esemény honlapján olvashat.

 

Kajakozás

Szeptember 18–19., szombat-vasárnap – Szarvas

Kétnapos tengerikajak-túra a mocsári ciprusok között, felkeresve a Kákafoki-holtágat a Körösön. A terv szerint szombaton 13, vasárnap 17 kilométeres táv vár a jelentkezőkre, akik a kaland.sport@gmail.com e-mail címen vagy az esemény weboldalán több információt is kaphatnak.

 

Futás

Szeptember 19., vasárnap – Bugyi

Ingyenes a 2. Krumplifutam, amelynek versenyközpontja a helyi sportcsarnok lesz. A szervezők figyelembe vették a távoknál, hogy kezdő és profi futók is indulnak, az ovisfutam (500 méter) 9 órakor, a rövidtávú viadal (2.5 km) 9.30-kor, a hosszútávú (7 km) 10 órakor startol. A regisztráció elengedhetetlen, mert legfeljebb 400 fő indulhat a versenyeken, vagyis ha a létszám betelik, a regisztrációs felület már nem lesz elérhető. Védettségi igazolást nem kérnek a szervezők. További információk a krumplifutam@gmail.com e-mail címen.

 

Futás

Szeptember 19., vasárnap – Németbánya

A BakonyRUN 6.0 akadályfutó-verseny megmutatja a Bakony legzordabb arcát, a felnőtteknek (10 kilométer) ugyanis 15 kemény akadályt kell leküzdeniük, de a 2 kilométeres gyermekfutamban is lesz öt mesterséges akadály. Futamindítások 9 és 12 óra között 30 percenként. Részletek az esemény honlapján.

 

Fotó: Nemzeti Sport

 

Futás

Szeptember 19., vasárnap – Budapest

Minden hónap harmadik vasárnapján rendezik meg az úgynevezett „Krokodil hendi” állomásait. A Káposztásmegyeren kialakított krokodil alakú pályán a tempótól és távtól (a megtett körök számától) függetlenül mindig 10.15-ös célba érkezést kell belőni, de a szervezők +/–10 perces engedménnyel számolnak, vagyis a 10.05 és 10.25 közötti célba érkezéseket tekintik érvényesnek. Minden futás előtt minden futónak lehetősége van megadni az aktuális rajtidőpontot, hogy minden egyes alkalommal minél nagyobb eséllyel megközelíthető legyen a 10:15-ös célba érkezés! Ezért minden egyes hendijelentkezéskor ki kell választani a kívánt rajtidőpontot itt, a versenykiírás pedig itt olvasható.

 

Kajakozás

Szeptember 19., vasárnap – Poroszló

Családi kajaktúra a Tisza-tó rejtett zugaiban. Találkozó 10 órakor a megbeszélt helyen, amelyet a jelentkezők a jelentkezési lap kitöltését követően kapnak meg e-mailben. Részvételi díj 9900 forint, visszaérkezés 15 óra körül. Információ itt található.

 

Futás

Szeptember 19., vasárnap – Debrecen

A 11. Rotary Futófesztivált rendezik meg Debrecenben. Versenyközpont a II. János Pál pápa téren, ahonnan négy versenyszámban indulnak futamok. A kerekesszékes vagy handbike-os maratoni vagy félmaratoni 11 órakor rajtol, két perccel később a maratoni, három perc múlva a félmaratoni, míg újabb öt perc után a negyedmaratoni mezőnye. Részletek ezen a felületen.

Címlapfotó: Nemzeti Sport

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.