Heti aktuális: akadályok a Kamaraerdőben

Természetes és épített akadályok sorát kell legyőzniük a Running Warrior résztvevőinek, akinek nem megy, büntetőfeladatokkal folytathatja a versenyt. Egyéb fontosabb események a 42. hétről!

Futás

Október 15., csütörtök–november 15., vasárnap – Magyarország

Az országban bárhol teljesíthető Tök jó futás online esemény. Gyerekeknek 4 kilométer, felnőtteknek 7, 14, 21, 30 vagy 42 kilométer. A táv teljesítéséről az igazolást a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címre kell elküldeni levelezési címmel együtt, s később a szervezők küldik is az érmet oklevéllel együtt. Nevezési díj 3500 forint, átutalással.

 

Kajakozás

Október 16–18., csütörtök–vasárnap – Poroszló

Vízitúra a Tisza-tavon. Találkozó 9.30-kor, visszaérkezés 16 óra körül. Részvételi díj 9900 forint, amely tartalmazza a kajak és a hozzá tartozó felszerelés díját (evező, mentőmellény, hullámkötény, igény szerint vízhatlan zsákok), az eszközök helyszínre szállításának díját, a belépési engedély díját védett területre, illetve a túravezetést tapasztalt túravezetővel. További részletek és tájékoztatás az eleskayak.com weboldalon.

 

Akadályfutás

Október 17., szombat – Budapest

Running Warrior a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban. Gyerekeknek és váltóknak külön futam, miként a 3 és 6 kilométeres távot teljesítőknek is. Az akadályok nem teljesítése esetén büntetőfeladatok várnak a résztvevőkre. Részletek, nevezés, versenykiírás és versenyszabályzat a runningwarriors.hu weboldalon.

 

Túrázás

Október 17., szombat – Bélapátfalva

A túra a Bélapátfalva mellett lévő ciszterci apátság mellől indul, fel a Bélkő-csúcsra, onnan tovább az Őrkő-csúcsra, úgy 4 kilométer hosszú emelkedőn felfelé egészen 880 méterig. Hosszabb pihenő és feltöltődés után a Bükki Nemzeti Parkon keresztül a Lak-tóhoz érve egy kocsmában fejeződik be a program. A táv összesen 14 kilométer, jelentkezni a nordicwalkingdebrecen@gmail.com e-mail címen lehet, a túra előtt néhány nappal e-mailen küldik a fontosabb tudnivalókat.
Részvételi díj 6500 forint.

 

Futás

Október 17., szombat – Budapest

A júliusi esemény után másodszor is egész napos futóünnepet tartanak a Lupa-tónál, valamennyi táv a tó körül teljesíthető. A legrövidebb, 5 kilométeres táv egy kört jelent, ennek ismeretében bárki kiszámolhatja, hogy 10, 15 vagy 20 kilométeren hányszor kell megkerülnie a tavat, de lehet indulni félmaratoni és 10 kilométeres váltóban is. Rajtidőpontok 9 és 14 óra között, kapunyitás 7 órakor, a helyszínen nevezni már nem lehet.

 

Akadályfutás

Október 17., szombat – Várpalota

Terepen, erdőben rendezett akadályfutóverseny három számban. A gyerekeknek két kilométeren öt, a cserkészeknek hét kilométeren hét, míg a felnőtteknek 11 kilométeren 10 akadályt kell legyőzniük. Az akadályon átjutást mindenkinek meg kell kísérelnie, ha nem sikerül, büntetőfeladatként 30 burpee-t (négyütemű fekvőtámaszt) kell teljesíteni. Starthullámos indítás több futamban is. Nevezés ezen a felületen lehetséges.

 

Futás

Október 17., szombat – Pilisjászfalu

A Somlyó trail idei versenyén csak egy közösségi futást rendeznek, mégpedig a 11.72 kilométer hosszú, 381 méter szintemelkedéssel nehezített futamot. Rajt 9 órakor a pilisjászfalui sportpályától, ahol mosdó és vízvételi hely is található, de minden másról a résztvevőknek maguknak kell gondoskodniuk.

 

Kerékpározás

Október 17., szombat – Nagyvázsony

Tájékozódási kerékpáros-vetélkedő amatőr bringások részére, legfeljebb 20 csapat részvételével az Igásló Központban. Egy csapat maximális létszáma öt fő. A kezdő pálya 10–15, a haladó pálya 25–30, míg a gladiátorpálya 25–30 kilométer hosszú, nehezített tereppel, sáros, dagonyás útszakaszokkal. Részvételi díj csapatonként 30 ezer forint, amely tartalmazza a nevezési díjat, a díjazást (oklevél, kerékpároskulacs, kerékpár-kölcsönzési utalvány), a GPS-követő rendszer bérleti díját, illetve a befutó után meleg teát és forralt bort. Bukósisak használata kötelező! Regisztrálni és érdeklődni az info@balatonbiketour.com vagy a gabor.erdi@hu.bike e-mail címeken lehet.

 

Túrázás

Október 17., szombat – Balatonfüred

A Balatonfüredtől északra rendezett túrán öt táv közül lehet választani. A gyerekek számára kiírt 5 kilométer a Koloska-forrásról indul 9 és 10 óra között, s a cél is itt lesz. Minden más távnál (10, 20, 30, 37 km) az Arács Szíve vendéglő a rajt és a cél helyszíne is. Részletek a balatontura.hu weboldalon.

 

Túrázás

Október 17., szombat – Vác

Túravezetés a Naszály déli oldalán, gyülekező 8.30-kor a Terasz-kilátónál. Jelentkezés az esemény Facebook-oldalán és a 20/3302-433-as telefonszámon. Részvételi díj 2500 forint, amely tartalmazza a túravezetést és a program végén egy tál babgulyást. A túra hossza 12 kilométer, közepesen nehéz terepen.

 

Kajakozás, túrázás

Október 17–18., szombat–vasárnap – Káptalantóti

Találkozó 9 órakor Káptalantóti mellett, a vendéglátó tanyáján. Innen helyi vezető segítségével bebarangolhatók a Csobánc és Kő-hegy titkos ösvényei, megnézhető a balatoni panoráma, este borkóstolás. A túra nagyjából 15 kilométer, 5–6 óra. Másnap kajakkal bejárható Szigliget és Badacsony, mindez úgy 20 kilométert jelent. Részletek itt olvashatók.

 

Futás

Október 18., vasárnap – Tököl

Kutyás futás a parkerdőben, rajt 9 órától folyamatosan, választható távok a 3.4 és 7 kilométer. Rajtszám felvétele, s egyben állatorvosi ellenőrzés 7 órától. A versenyen legfeljebb 300-an vehetnek részt.

 

Kerékpározás

Október 18., vasárnap – Tiszafüred

Őszi Tisza-tó-kerülő kerékpárostúra, választható 20, 65 vagy 100 kilométeren. Rajt 8 és 10 óra között folyamatosan, célzárás 17 órakor. A legrövidebb távon (20 km) gyerekek is indulhatnak, a táv végig az új kerékpárúton halad Poroszlóra és vissza. Nevezési határidő: október 15., a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen. Nevezési díj 3000, gyermekeknek (14 éven alul) 2000 forint.

 

Futás

Október 18., vasárnap – Sülysáp

Már a 14. Sülysápi Futónapot rendezik meg, de a 3.7, a 10.7 és a félmaratoni távra csak online nevezés lehetséges, egyébként rendeznek még családi, gyermek- és serdülőfutamot is. Versenyközpont a Kapás József Helytörténeti Gyűjteménynél (Dózsa György utca 105.), a Szent István Általános Iskolával szemben. További részleteket itt megtudhat.

 

Futás

Október 18., vasárnap – Tata

A Tatai Tófutást 84. alkalommal rendezik meg. Rajt és cél a Új Kajakház és Ökoturisztikai Központban, választható távok: 500 méter, 2, 3.5, 7, 14, 21 és 42 kilométer. Információ a tatai.tofutas@gmail.com e-mail címen, illetve a 30/412-9208-as telefonszámon. További részleteket itt is megtudhat.

Címlapfotó: MTI/Varga György

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.