Heti aktuális: Crosskovácsi maraton

Szombaton ismét a mountainbike-osok vehetik birtokba a Tisza-kastélyt Nagykovácsiban, majd négy távon is próbára tehetik tudásukat nehezített terepen. Egyéb fontosabb események a 24. hétről!

Kerékpározás

Június 11-16., kedd-vasárnap – Siófok

Tour de Hongrie – már a 40. Magyar Kerékpáros Körversenyt rendezi hazánk, a versenytáv 890 kilométer, amelyben egyebek mellett Siófok,Velence, Esztergom, Tiszafüred, Hajdúszoboszló és Székesfehérvár is érintve lesz.

 

Futás

Június 14., péntek – Szob

Naplemente után egy kis bemelegítő tornával lehet kezdeni a 4. Duna-parti fejlámpás futás előtt, aztán kötelezően fejlámpával az éjszakai Duna-part mentén a versenyzők áthaladnak Zebegényen, végül a Visegrádi várral szemben fáklyás befutó, zene és zsíros kenyér vár mindenkit. A táv 12 kilométer.

 

SUP-ozás

Június 14-16., péntek-vasárnap – Baja

Hétvégi SUP-ozás a Gemenci ártérben. Indulás pénteken 13 órakor Budapestről, a kispesti Ady Endre út Mol benzinkúttól, vagy találkozó 15 órakor Baján a Vadvirág és Harmat utca sarkán lévő presszónál. Aznap naplementés SUP-ozás úgy három-négy órás evezéssel. Másnap 10 órától hosszabb, 20 kilométeres túra vár a résztvevőkre a Gemenci ártérben, este közös bográcsozás vagy szalonnasütés, vasárnap közös reggeli, s indulás haza. Az ár 25 000 forint, amely tartalmazza a túravezetést, az eszközök használatát, a mentőmellényt, a szállást két éjszakára és a szombati szalonnasütést vagy bográcsozást. Saját deszkásoknak csak 19 000 forint. Létszám limit 13 fő, úszás tudás szükséges!

 

Kerékpározás

Június 15., szombat – Nagykovácsi

Crosskovácsi Mountainbike maraton, 5.2, 29.2, 49.2 és 73.2 kilométeres távokon. Versenyközpont a Tisza-kastélyban, ahova a Budapest felé eső Szent Sebestyén-kápolna jobb oldala mellett elhaladva, 50 méterre a Nagykovácsiba bevezető főút mellett lehet bejutni, vagy a kastély Nagykovácsiban lévő főbejáratán keresztül, de mindkét esetben csak gyalogosan vagy bringával. A parkban nyolc kerékpármosó áll rendelkezésre. Előnevezés június 4-ig.

 

A mountainbike maratonin négy kőkemény táv közül lehet választani

 

Futás, kerékpározás

Június 15., szombat – Solymár

Pénzdíjas futó- és kerékpárverseny egy oligocén korú agyagbánya közepén. Versenyszámok: 11 kilométer (egyéniben futva vagy mountain bike kerékpárral) és 33 kilométer (egyéniben mountain bike kerékpárral). Nevezés június 7-ig 4900, június 12-ig 5900 forintért.

 

Túrázás

Június 15., szombat – Tata

Gyalogos teljesítménytúra hat távon (7, 14, 21, 28, 35 és 42 km), amely futva is teljesíthető. A Tatai tó megkerülése 7 kilométer, vagyis a különböző távok egyre több kört jelentenek. Rajt a Fáklya utca végében lévő parkolótól, a nevezési díjak távonként változnak 1500 és 2500 forint között. Előzetes regisztráció szükséges június 12-ig a tiszato.bringa@gmail.com email címen.

 

Mozgás Éjszakája

Június 15., szombat – Budapest

A főváros nyárindító sportfesztiválja, amelyen idén 17 sportágat lehet kipróbálni. A program 17 órakor kezdődik a Műegyetem rakparton és a Pázmány Péter sétányon, lehet úszni a Tüske csarnokban, zumbázni, teljesítménytúrázni a Gellért-hegyre, futni 3.7, 7 vagy 12 kilométeren, illetve kerékpározni 18.4 kilométeren. Egyéb kipróbálható sportok között szerepel egyebek mellett az asztalitenisz, a fitnesz, a különböző harcművészetek, a street workout vagy a jóga is.

 

Futás

Június 15., szombat – Velence

Tókerülés időmérés, szintidő és nevezési díj nélkül. Rajt a Velence korzó parkolójából 9 órakor, egy kör, frissítésről minden induló maga gondoskodjon.

 

Túrázás

Június 15., szombat – Badacsony

Egész évben vezetett túrákat szervez a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület, idén már hatodik esztendeje. Ezúttal 20.15 órai indulással holdfénytúra a Badacsonyban elnevezéssel lehet csatlakozni. Hat éves kor alatt ingyenes, 6 és 14 éves kor között 500 forint a nevezési díj, idősebbeknek egyaránt ezer forint.

 

Futás

Június 15., szombat – Bélapátfalva

Versenyközpont Bélapátfalva felett, az egykori bányaüzem területén, a ciszterci apátságtól 200 méterre. Itt nagy területen lehet parkolni, a felújított épületszárnyakban lehet öltözködni, tisztálkodni, illemhelyet használni. Rajt 11 órakor, 5600 méteres tereppályán, részben erdész úton, illetve jelzett turistaösvényeken. A szintkülönbség 450 méter, cél a Bélkő tetején, szintidő 80 perc.

 

SUP-ozás

Június 15., szombat – Tata

Találkozó a Pikantó klub parkolójában 17.45-kor, vízre szállás 18 órakor. Úszástudás feltétel! Részvételi díj ötezer forint, amely tartalmazza a deszka bérlését, az evezőlapátot és a mentőmellény is. Saját felszereléssel érkezőknek ezer forint. A túra hozzávetőlegesen 6-7 kilométer hosszú, időtartama két óra.

 

Túrázás

Június 15., szombat – Dömös

Éjszakai túra a Prédikálószékhez, találkozó 20.30-kor, indulás 21 órakor egy hozzávetőlegesen 12 kilométer hosszú, 560 méter szintemelkedésű kirándulásra. Pontos helyszínt a tura@hellodunakanyar.com e-mail címről kaphat, aki itt jelzi is részvételi szándékát. Minimum létszám 10, de legfeljebb 45 fő, részvételi díj ezer forint, s a szervezők kérdése, hogy ezúttal kutyát senki se vigyen magával. Visszaérkezés éjjel 2 óra körül.

 

Akadályfutás

Június 15-16., szombat-vasárnap – Bánk

Kétnapos akadályfutó rendezvény a Bánki-tó partján. Az első napon páros verseny nyolcakadályos pályával, rajt 10 órától ötpercenként, legfeljebb 150 indulóval. Részvételi díj 10 000 forint. Másnap ugyanitt ingyenes gyerekverseny, illetve 4 és 8 kilométeres nehezített pályán további események. Előbbire 8000, utóbbira 10 000 forint a nevezési költség.

 

Futás

Június 16., vasárnap – Szeged

Idén második alkalommal rendezik meg a Szeged Maratont, amelyen természetesen rövidebb (8 és 30 km) távok is teljesíthetők, de lesz 4.2 kilométeres babakocsis futás, illetve a maratoni távot 2-10 fős váltóban is lehet teljesíteni.

 

Evezés

Június 16., vasárnap – Szentendre

A szentendrei Pestisűző Fesztivál keretében idén ismét hajóversenyt rendeznek. A nevezés díjtalan, de dmh@szentendre.hu e-mail címen kell regisztrálni. A Pap-szigeten lévő Szentendrei Kajak-Kenu SE telephelyétől lehet indulni 10 órakor, a Pap-sziget–Szentendrei-sziget–Kacsakő útvonalon. Feladat: a Szentendrei-szigeten kell kikötni, és a rajtszámmal megegyező számú zászlót megszerezni, majd a Kacsakőnél lévő „Cél” feliratú zászló mellé leszúrni a megszerzett kis zászlót.

 

Futás

Június 16., vasárnap – Budapest

Az úgynevezett „Krokodil hendi” újabb állomása következik. A Káposztásmegyeren kialakított krokodil alakú pályán a hagyományos futóversenyekkel ellentétben nem a rajtidőpont, hanem a tervezett célba érkezési idő a közös. Az egyéni rajtidőpontokat a korábbi legjobb idők alapján állapítják meg, mégpedig úgy, hogy a célidőből kivonják a mindenkori legjobb időt perces vagy 15 másodperces alapon. Tehát ha valaki három perccel gyorsabb bárkinél, akkor három perccel később indulhat.

 

Kerékpározás

Június 16., vasárnap – Tata

Kerékpáros teljesítménytúra öt távon (7, 21, 37, 57 és 80km), amely kizárólag bringával teljesíthető. A különböző távok más-más irányba indulnak a Tatai tó körül. Rajt a Fáklya utca végében lévő parkolótól, a nevezési díjak távonként változnak 1500 és 2500 forint között. Előzetes regisztráció szükséges június 13-ig a tiszato.bringa@gmail.com email címen.

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Végre bringára pattanhattak
Futballsztárok a padel bűvöletében
Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Megküzdött, de kibírta és második lett
Praktikus és menő: koskormány a bringán

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!
Felmászott, majd eggyé vált a vízeséssel

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.