Heti aktuális: futás fakanállal Tatán

Szokatlan, de tavaly is nagy sikert aratott az Öreg-tó körül rendezett esemény, amelyen a különböző távokat fakanállal a kézben kell teljesíteni. Egyéb fontosabb események a 39. hétről!

Kerékpározás

Szeptember 24–27., csütörtök–vasárnap – Budapest

Négynapos bringatúra Budapestről indulva és oda érkezve, a Dunántúl legszebb régióin áttekerve. Indulás csütörtök reggel 9.30-kor mintegy 102 kilométer megtételével, Etyeken, Csákváron és Móron keresztül. Részletes programot kapnak a jelentkezők, de még érdemes tudni, hogy a Balatont az északi oldalról megkerülve ér vissza a túra a fővárosba. A részvételi díj 89 900 forint, amely tartalmazza a szállást három éjszakára, háromszori reggelivel, az autós kísérést, illetve a csomagszállítást négy napra, továbbá a frissítők biztosítását, belépőt a tapolcai tavasbarlangba és belépőt a Bory-várba.

 

Supozás

Szeptember 25., péntek – Dunaharaszti

Találkozó 16 órakor Dunaharasztiban, a Csónak utca és Kikötő-sétány sarkán, indulás 16.30-kor, a túra hossza legfeljebb két óra. Részvételi díj a deszka bérlésével együtt 6000 forint, saját deszkával érkezőknek 1000 forint. A túrára a suprafel@gmail.com e-mail címen lehet jelentkezni.

 

Evezés

Szeptember 26., szombat – Ásványráró

Vízitúra családoknak, kezdőknek az őszi Szigetközben, az ásványrárói Duna-ágrendszerben. Jelentkezni a sziasztok@bejarhatoutazasok.hu e-mail címen lehet, a szervezők ekkor adnak tájékoztatást a pontos helyszínről és a további tudnivalókról. A részvételi díj 5500 forint, találkozó a Part kempingben.

 

Túrázás

Szeptember 26., szombat – Várpalota

A Thury-vár körül zajló építési munkálatok miatt az idén a Múzeumkert étterem előtt található területen lesz a rajt és a cél is a Vár-Palota instant kör elnevezésű túrán. Valamennyi távon (11, 26.5, 62 kilométer) legkorábban 8 órakor lehet rajtolni, s legkésőbb 21 óráig kell visszaérni. Regisztráció itt lehetséges.

 

Supozás

Szeptember 26., szombat – Budakalász

Napfelkeltés SUP-túra a Luppa-szigetnél. Találkozó 6.15-kor a Duna-sétány–Luppaszigeti utca sarkán, a Duna-parton. Indulás 6.45-kor, végig Budapesten a Gellért-térig. Deszkabérlés 8000 forint, de mindössze 11 eszköz áll rendelkezésre. Saját felszereléssel érkezőknek 3000 forint a részvételi díj. Jelentkezés a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen.

 

Túrázás

Szeptember 26., szombat – Mór

A túrabarátok Mórral ismerkedhetnek meg egy 20 perces városnéző sétával, aztán mintegy 17 kilométeres távot teljesítve a helyi borvidékkel, a Meszes-völggyel és Csókakő várával is. Találkozó 7.30-kor Budapesten, a Budapest Bank központi épülete előtt (Váci út 193.), utazás autóbusszal Mórra. További információ az info@turabaratok.hu e-mail címen.

 

Futás

Szeptember 26., szombat – Balatonszemes

Balaton-parti futónap – A verseny útvonala szinte végig a Balaton partján halad, részben forgalomtól elzárt területen, részben rendőrök és polgárőrök által biztosított útvonalon. Kerékpárral indulni tilos, ellenben kutyával és babakocsival lehetséges. Rajt a balatonszemesi Berzsenyi utcai strandnál.

 

Terepfutás

Szeptember 26., szombat – Tihany

Tihany Cross terepfutó- és félmaratoni verseny, a meredek emelkedőktől kezdve, a hosszú és gyors lejtőkön át mindenféle cross kihívásokkal. A távok: 4.2, 10.5 vagy 21 kilométer, de gyermekfutamok és nordic walking is szerepel a programban.

 

Gyaloglás, kerékpározás

Szeptember 26., szombat – Budapest

Az Európai Sporthét keretén belül rendezik meg a Sportolj Kőbányán! elnevezésű eseményt, amelyen a feladat a Kőbánya öt pontján megbújó „bringás rókák” levadászása. A rajtnál minden induló szerencsekerékkel sorsol magának egy témakört, hogy az út során megtalált rókáktól Kőbányához kapcsolódó helyismereti kérdéseket kapjon ebben a témában. Aki jól válaszol, annak a rókák elárulják a következő helyszínt – cél az összes jó válasz összegyűjtése és a helyszínt igazoló pecsét begyűjtése. Helyszíni regisztráció 08.30-kor az Óhegy-parkban, aki gyalogosan teljesítené a feladatot, annak 9 és 10 óra között kell rajtolnia, kerékpárosoknak elegendő 9 és 12 óra között. Nevezés a kobanyaibringas@gmail.com e-mail címen. A túra hossza az ajánlott útvonalon 17 kilométer, szintidő gyalogosan hat, kerékpárral négy óra.

 

Kajakozás

Szeptember 26., szombat – Tokaj

Vízitúra a Bodrog-ártérben a Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet területén. Találkozó 9.30-kor, visszaérkezés 16 óra körül. Részvételi díj 9900 forint, amely tartalmazza a kajak és a hozzá tartozó felszerelés díját (evező, mentőmellény, hullámkötény, igény szerint vízhatlan zsákok), az eszközök helyszínre szállításának díját, a belépési engedély díját védett területre, illetve a túravezetést tapasztalt túravezetővel. További részletek és tájékoztatás az eleskayak.com weboldalon.

 

Kerékpározás

Szeptember 26., szombat – Mátrafüred

Ingyenes őszi bringázás a Mátrában. Indulás 10 órakor a mátrafüredi vasútállomástól, a táv nagyjából 35 kilométer, s 1200 méter a szintemelkedés. Négyes nehézségi szint – az ötös skálán! Érkezés 14 óra körül szintén a vasútállomáshoz, ahol ebédelni is lehet.

 

Túrázás

Szeptember 26–27., szombat–vasárnap – Bajánsenye

Az Őrzők legendája elnevezéssel kétnapos túrát szerveznek az Őrségben. Találkozó 9 órakor Bajánsenyén, ahonnan Szalafőt és Őriszentpétert lehet bejárni, nagyjából 23 kilométeren. Másnap Ispánk érintésével további 19 kilométer vár a jelentkezőkre. Minden fontos információ itt megtalálható.

 

Kajakozás, túrázás

Szeptember 26–27., szombat–vasárnap – Káptalantóti

Találkozó 9 órakor Káptalantóti mellett, a vendéglátó tanyáján. Innen helyi vezető segítségével bebarangolható a Csobánc és a Kő-hegy titkos ösvényei, megnézhető a balatoni panoráma, este borkóstolás. A túra nagyjából 15 kilométer (5-6 óra). Másnap kajakokkal bejárható Szigliget és Badacsony, ami nagyjából 20 kilométert jelent. Részletek itt olvashatók.

 

Futás

Szeptember 27., vasárnap – Tata

Fakanállal futás és gyaloglás a tatai Öreg-tónál. A rajtnál minden induló kap egy fakanalat, és azzal kell teljesíteni a távot. Kutyabarát rendezvény, illetve 12 éves korig 50 százalék kedvezmény jár az egyébként 3000 forintos nevezésből. Egy tókör 7 kilométer, 1–6 körig választhatók távok, a maratonit is lehet teljesíteni. Nevezés 8 órától folyamatosan, indulás 8 és 11 óra között, tömegrajt nem lesz. További információ a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen.

 

Futás

Szeptember 27., vasárnap – Győr

Már a 25. Sri Chinmoy Futófesztivált rendezik meg Győrben, legfeljebb 700 versenyzővel. Rajt és cél a Széchenyi István Egyetem Hegedűs Gyula (központi) Kollégiuma mögött, a játszótérnél. Az 5274 méter hosszú körpálya szinte végig szilárd erdei út. Választható távok: 73.836 km (14 kör), 42.195 km (8 kör), 21.097 km (4 kör), 15.823 km (3 kör) és 5.274 km (1 kör). Rajt 8 órakor.

 

Futás

Szeptember 27., vasárnap – Balatonlelle

Kishegy Trail terepfutóverseny a parkerdőben. Az idén is négy táv (400 méter, illetve 7, 14, 21 km) közül lehet választani. A részvételt fedező alap-nevezésidíj 5000 forint, de minden nevező igényelhet rövid ujjú technikai pólót, amelynek díja 3000 forint, valamint tornazsákot is 1500 forintért.

 

Kajakozás

Szeptember 27., vasárnap–Poroszló

Vízitúra a Tisza-tavon. Találkozó 9.30-kor, visszaérkezés 16 óra körül. Részvételi díj 9900 forint, amely tartalmazza a kajak és a hozzá tartozó felszerelés díját (evező, mentőmellény, hullámkötény, igény szerint vízhatlan zsákok), az eszközök helyszínre szállításának díját, a belépési engedély díját védett területre, illetve a túravezetést tapasztalt túravezetővel. További részletek és tájékoztatás az eleskayak.com weboldalon.

 

Futás

Szeptember 27., vasárnap – Balatonboglár

Félmaratoni futóverseny naplementével. Rajt 16 órakor a balatonboglári gömbkilátótól. Szintidő három óra Balatonföldvárig, ahonnan komp indul, s a naplemente megtekintését követően érkezés 21 órakor. Összesen 667 induló vehet részt az eseményen.

 

Kerékpározás

Szeptember 27., vasárnap – Zalakaros

Országúti teljesítménytúra 10 órától, Zalakarosról indulva, kis forgalmú utakon a zalai vidék legszebb tájain. A táv 60 kilométer, de amatőröknek is teljesíthető. Részletek a tourdezalakaros.hu weboldalon, vagy az info@tourdezalakaros.hu e-mail címen.

 

Futás

Szeptember 27., vasárnap – Túrkeve

A verseny helyszíne a Túrkeve Termál- és Élményfürdő Apartman (5420 Túrkeve, Kuthen király utca 11.), ahol lehet 759 métert sétálni, az ovisoknak 400 métert futni, míg a nagyobbak a 2, 5.25, 10.5 vagy 21 kilométer közül választhatnak. Nevezés ezen a felületen lehetséges.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán
Edzeni legalább annyira szeret, mint versenyezni, nagy célokat tűzött ki maga elé az évre
23 569 résztvevő és magyar győzelmek a 39. Telekom Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.