Heti aktuális: futás ronda pulcsiban

Giccses felsőben a margitszigeti rekortánon, jótékony céllal. A résztvevők egy fővárosi óvoda mélyszegénységben élő gyermekeinek karácsonyát tehetik szebbé. Egyéb fontosabb események a 48. hétről.

Futás

November 30., szombat – Budapest

Lipót trail – A verseny résztvevői Hűvösvölgyből, Lipótmezőről indulva és ugyanoda érkezve futják be a Hármashatár-hegy útjait, ösvényeit. Se lombok, se virágok: még ősz, de már majdnem tél. Nem zárható ki, hogy már havazik, de az sem, hogy verőfényes napsütés lesz.

 

Kajakozás

November 30., szombat – Hévíz

Találkozó 9 óra előtt a Hévízi-tónál, majd három-négy órás evezés következik a Hévíz-patakon tavirózsák, hattyúk és vadkacsák között, a táv hozzávetőlegesen 10 kilométer, a kiszállónál forralt bor és forró tea várja a kajakosokat. A túrára korlátozott létszámban fogadják el a jelentkezéseket, a túravezetés és felszerelés bérleti díja 8900 forint, amely a Nemzeti Park engedélyének díját is tartalmazza.

 

Futás

November 30., szombat – Celldömölk

Vulcan run – A rendezők várják azokat, akik szeretnének felkészülni a soron következő vulcan run akadályfutó-versenyre, vagy csak szeretnének az év végén levezetni egy terepfutóversennyel.

 

Túrázás

November 30., szombat – Badacsony

Egész évben vezetett túrákat szervez a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület, idén már hatodik esztendeje. Ezúttal 9.30 órai indulással a téli madarakat lehet megfigyelni a Badacsonyban, indulás a badacsonytomaji strandtól. Teleszkópos megfigyelés a szigligeti öbölben és a balatonedericsi strandon. Gépjármű szükséges a túrához. Hatéves kor alatt ingyenes, 6 és 14 éves kor között 500 forint a nevezési díj, idősebbeknek egyaránt ezer forint.

 

Futás

November 30., szombat – Törökbálint

Törökbálinti hendikep – A rendhagyó megméretés sajátossága, hogy a futók nem egyszerre indulnak, hanem az előző havi beérkezés fordított sorrendjében. Elsőként a leglassúbb indul, és annyival rajtol később a leggyorsabb, amennyivel előbb ért célba legutóbb.

 

Nordic walking

November 30., szombat – Kékkút

Egész napos program családdal, barátokkal, kollégákkal a Káli-medencében. Gyülekező 09.30-tól a kékkúti Levendula Portán, köszöntőitallal és pogácsával. Bemelegítés 10 órától, majd indulás nordic walking botokkal a Kőróka Borászatba, ahol hatféle bor- és sajtkóstolás után dél körül lehet visszaindulni a Levendula Portához. Ebéd 13 órától, közben beszélgetés a kandallónál vagy szabadtéri tűz mellett. A teljes program időtartama hat óra, ára 12 500 forint. Jelentkezni az enid.keszthelyi@gmail.com e-mail címen lehet.

 

Futás

November 30., szombat – Várpalota

Mikulás-napi futóverseny – Az immár 26. alkalommal rendezendő, hagyományos Mikulás-napi futóverseny Várpalotán, a Balázs-kertben lesz, egyéniben és kéttagú váltóban is rajthoz lehet állni, sőt a távok gyalog is teljesíthetők.

 

Futás

December 1., vasárnap – Vác

Mikulásfutás – A váci Március 15. téren is lehetőség nyílik, hogy fussunk a Mikulással, emellett választani lehet a futamok között. A tömegsportverseny ovis futással kezdődik, bulifutással folytatódik, ugyanakkor lehetőség van digitális időmérésre is nevezési díjért cserébe.

 

Túrázás

December 1., vasárnap – Sopron

Extreme Burgenland felkészítő 30 – Ez a második felkészítő túra a januári Fertő tó-kerülő megméretésre egyesületünk tagjainak, barátainknak és azoknak, akik szívesen próbára teszik az erejüket. A távot közösen teszik meg.

 

Futás

December 1., vasárnap – Biatorbágy

WadkanZ trail – A kezdő és a profi futókat is várják a megméretésre, az útvonalat szalagok jelölik. A szervezők célja, hogy népszerűsítsék a terepfutást. Ráadásul mindenre gondolnak: vega, vegán és húsos étel közül is választhatnak a résztvevők.

 

Futás

December 1., vasárnap – Szeged

Szegedi Jótékonysági Félmaraton, idén már ötödször. A szervezők rengeteg árva gyermek karácsonyát szeretnék szebbé varázsolni a nevezésekkel. A különböző távokat különböző fantázianévvel látták el, így a gyermektáv a Hópihe, a félmaratoni a Lavina megjelöléssel keresendő. Részletek a honlapon.

 

Futás

December 1., vasárnap – Barnag

Ismét megrendezik a CountryMan Trail futóversenyt, amely falusi szpartakiád jelleget ölt, mert terepen, erdőn, mezőn, dombokon, a Balaton-felvidék tájain halad az útvonal. A falusias jelleget kiemeli, hogy a frissítő pontokon és a versenyközpontban a megszokott izotóniás italokon és gyümölcsökön kívül a faluban élő asszonyok által sütött sütemények, pogácsák is fellelhetők, csakúgy, mint a kolbász, a szalonna, a tepertő és a zsíros kenyér hagymával. A gyermekfutam (900 méter) mellett lesz 5, 10, 21, 42 és 50 kilométeres táv is. Rajt 8 és 11.30 között.

 

Kerékpározás

December 1., vasárnap – Velence

A Mikulás is bringával jár, legalábbis a Velencei-tónál, az Enyedi út végén, a kerékpáros pihenőnél. Fedett vagy fűtött öltöző nincs, gyülekezés 9 órától, rajt 10 és 12 óra között, aki azonban 10 órakor indul, a szervezők két tókerülést is engedélyeznek számára. Nevezési díj 2500 forint, s lehetőleg mindenki piros ruhában tekerjen.

 

Futás

December 1., vasárnap – Budapest

A Fussunk Lauráért! mottóval rendezik meg a 9. Jótékonysági Futást egy SportPont-eseménnyel kiegészülve. A szervezők egy éber kómában fekvő lány kezeléséhez járulnának hozzá a futókkal kiegészülve. Versenyközpont a Homoktövis Általános Iskolában, a felnőttek közös rajtja (5 és 10 kilométer) 9.30-kor, az óvodások 200 méteres versenye 10.50-kor, míg a váltó 11.20-kor lesz. A Mikulás-futással párhuzamosan 9 és 13 óra között az iskola aulájában különböző sportszervezetek tartanak ingyenes bemutatót.

 

Futás

December 1., vasárnap – Budapest

Idén már ötödik alkalommal rendezik meg a Karácsonyi Ronda Pulcsis futást. A fővárosban működik a Wesley János Óvoda (1086 Budapest, Dankó utca 11.), ahova mélyszegénységben élő gyermekek járnak, az intézmény és a gyermekek támogatása a verseny célja. Aki szeretne segíteni, kapjon elő egy giccses karácsonyi pulcsit, sapkát, sálat, készítsen ajándékcsomagot. Emellett tartós élelmiszert, tisztálkodószereket, mesekönyveket, kreatív játékokat és kisebb sporteszközöket is lehet vinni. A verseny a Margitszigeten lesz 11 órától.

Címlapfotó: MTI

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.