Heti aktuális: kutyás futás Pátyon

A héten több eseményt is rendeznek, természetesen a korlátozások betartásával. Az egyik ilyen a Magyar Kutyasport Szövetség szombati kutyafogathajtó, kutyás futó és kutyás kerékpáros versenye.

Túrázás, kerékpározás

Szombaton, február 20-án rendezik meg a Zagyva-menti Tó-túrát, amely egyéni rendezvény a korlátozások miatt. A távokat (7, 17, 25 vagy 42 km) gyalogolva vagy futva is meg lehet tenni. Előzetes regisztráció péntekig a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen, részletes információ ezen a felületen olvasható. Kerékpárral 15 vagy 30 kilométeres táv közül lehet választani, az útvonal végig kerékpárúton vezet.

 

Futás

Ingyenes krokodilfutás február 20-án szombaton, de ezúttal Pécelen a geodéziai tornyok felkutatásával. A Bajtemetés nevű dombon az elhagyott katonai bázisnál a táv nagyjából 15 kilométer. Minden további információ az info@krokodilfutas.hu e-mail címen kapható.

 

Futás

Az Északi Szánhúzó Kutyások Sportklubja február 20-án, szombaton rendezi meg a Winter Wonderland-kupát, amely a Magyar Kutyasportszövetség kutyafogathajtó-, kutyás futó-, kutyás kerékpáros- és dogscooterversenye. A pátyi eseményre a december 5-re tervezett, de mostanra halasztott versenyre leadott nevezések érvényesek. A futamok részletes leírása és a részvételi feltételek ezen a felületen megtalálhatók, a táv 5.5 kilométer.

 

Kerékpározás

Bicskéről, a Tesco-parkolóból indul a bringatúra 9 órakor február 20-án, szombaton. Mivel nem sportrendezvény, nevezési díj sincs, miként frissítőállomások és útvonal-biztosítás sincs. A részvételhez országúti kerékpár szükséges, s úgy 20 km/h-s sebességgel lehet számolni Pilisig meg vissza Bicskére, vagyis nagyjából 180 kilométer. Szükséges felszerelés: maszk, pótbelső, pumpa és alapvető szerszámok esetleges kisebb műszaki hiba elhárításához. Az útvonal megtekinthető és letölthető innen: https://www.strava.com/routes/29014886

 

Fotó: shutterstock

 

Futás, gyaloglás, kerékpározás

A Balathlon egy QR-kódos instanttúra, bármikor teljesíthető futva, gyalogolva vagy kerékpárral. A táv a Balaton körül (208 km) egyben vagy egymástól független résztávokban (33, 56, 58, 61 km) is teljesíthető négy nap alatt. A teljesítés díjtalan, részletek a balathlon.hu weboldalon.

 

Sziklamászás

Felkészítő szakkör február 20-án, szombaton a csobánkai Oszoly-sziklánál. Részletek, részvételi feltételek, tudnivalók ezen a felületen olvashatók.

 

Futás

Az úgynevezett „Krokodil hendi” elnevezésű futást továbbra sem lehet megrendezni a káposztásmegyeri Farkaserdőben, helyette virtuális esemény lesz február 20-án. A Káposztásmegyeren kialakított krokodil alakú pályán a hagyományos futóversenyekkel ellentétben nem a rajtidőpont, hanem a tervezett célba érkezési idő a közös. Az egyéni rajtidőpontokat a korábbi legjobb idők alapján állapítják meg, mégpedig úgy, hogy a célidőből kivonják a mindenkori legjobb időt perces vagy 15 másodperces alapon. Tehát ha valaki három perccel gyorsabb bárkinél, akkor három perccel később indulhat. Az eredményeket Facebook-posztban is el lehet juttatni, lehetőleg fényképes bejegyzéssel. Jelentkezésre és teljesítésre a teljes hétvége alatt lehetőség lesz, vagyis vasárnap 20 óráig, igazolt versenyzőknek és kutyával sétálóknak/futóknak éjfélig.

 

Túrázás

Indul a Sétálj & Lassíts közösségi séta, első alkalommal a Hármashatár-hegyen, a táv 5.6 kilométer, nagyjából 2.5 órás program, könnyű terepen, nem sok emelkedővel. Ezeken a sétákon sosem a teljesítmény, a táv és a nagy kihívások lesznek a központban, sokkal inkább a természet, a feltöltődés és a megszerzett élmények megosztása egymással. Találkozó 8 órától a Szépvölgyi-dűlőnél, a 65-ös busz fordulójánál. További részletek a 20/414-5678-as telefonszámon.

 

Futás

Valentin-napi futás február 28-ig, a választható távok (1, 5, 10, 21, 42 km) teljesíthetők sétálva, futva vagy kerékpárral. A teljesítés igazolását Facebook-üzenetben vagy a virtualisfutas@gmail.com e-mail címen lehet elküldeni. Nevezési díj 5000 forint, amely tartalmazza az egyedi érmet és a postaköltséget. Nevezni ezen a felületen lehet, a pénzt pedig a 11600006-00000000-80207982-es számlaszámra Nagy Sándor kedvezményezettnek, a Virtuális futás szervezőjének címezve kell utalni.

 

Futás

Három hónapos teljesítés futva, túrázva vagy gyalogolva 2, 5, 10 vagy 21 kilométeren. Nevezés a happyway.hu/winter-challenge/ weboldalon. Eredményfeltöltés ugyancsak ezen a felületen egészen február 28-ig.

Címlapfotó: MTI/Sóki Tamás

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán
Edzeni legalább annyira szeret, mint versenyezni, nagy célokat tűzött ki maga elé az évre
23 569 résztvevő és magyar győzelmek a 39. Telekom Vivicittán
Végig azt hallgatta, hogy a negyedik helyen halad, ám magabiztosan győzött a VTM-en
Az előírt napon nincs mese, edzeni kell! – Bátyai Évának a futóverseny a fesztivál

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.