Heti aktuális: szupermaratoni Debrecenig

Vasárnapi futóverseny a romániai Nagyváradtól indulva 86 kilométeren keresztül a hajdúsági megyeszékhelyig két-, öt- vagy tízfős váltókban. Egyéb fontosabb események a 42. hétről!

Túrázás

Október 19., szombat – Királyszállás

Találkozó 9 órakor a királyszállási elágazónál, amely Várpalota felett, Tés irányában öt kilométerre található. A túra hossza 20 kilométer, visszaérkezés 17 óra körül. Az útvonal Királyszállástól Felsőpuszta és a Kis-Burok-völgyön keresztül Burok-völgy peremét is érinti. Elemlámpa ajánlott felszerelés, kutya csak abban az esetben vehet részt, ha bírja a távot és fegyelmezett.

 

Kerékpározás

Október 19., szombat – Szentendre

Ebben a hónapban minden hétvégén más-más biciklis túrákra lehet jelentkezni a Skanzenben. A múzeum területén muzeológusok vezetésével olyan helyre lehet tekerni, amely a mindennapi látogatók előtt rejtve maradnak. Szombat 11 órától a mesterségek nyomába eredhetnek, felkereshetik a múzeum műhelyeit, megnézhetik, hogyan dolgozott a molnár, a kékfestő vagy a kovács. A kerékpárostúra nagyjából másfél óra, maximális létszám 25 fő. Részvételi díj 500 forint, gyerekeknek 6 és 18 éves kor között 250 forint, továbbá a Skanzen-belépőt is fizetni kell. Biciklibérlés korlátozott számban lehetőséges 600 forintért.

 

Evezés, kerékpározás, túrázás

Október 19., szombat – Ásványráró

Közös szemétszedési, mindenki számára ingyenes esemény az ásványrárói ágrendszerben. Gyülekező 9 órakor Ásványrárón a Kikötő utca 51. szám alatt, s kerékpárral, motorcsónakkal vagy túrázva az erdei utakon, illetve kenukkal a szűkebb csatornákban a lehető legnagyobb területet lehet megtisztítani. Korlátlan meleg tea, szemeteszsák, kesztyű és egy tányér pörkölt biztosítva van. Bővebb információ a 70/625-4881-es telefonszámon.

 

Túrázás

Október 19., szombat – Budapest

Könnyed családi túra egy mészkőhegy belsejébe, védett természeti területen. Találkozó 10 órakor a csillaghegyi HÉV-állomásnál, érkezés ugyanide 13 órára, a táv 4.5 kilométer, részvételi díj felnőtteknek 2000, gyermekeknek 1500 forint. Jelentkezni az erdoajandeka@gmail.com e-mail címen lehet.

 

Ősszel is érdemes kimozdulni a természetbe.

 

Futás

Október 19., szombat – Tököl

Negyedik alkalommal rendezik meg ezt a speciális futóversenyt, amelynek célja az emlékezés és tiszteletadás az 1956-os forradalom neves és névtelen hőseire, valamint a települések, futóközösségek és baráti társaságok összehozása és megismerése. Már családi futás is lehetséges 1.3 kilométeren, de egyéniben 6.3 vagy 30.5 kilométeren lehet indulni. Rajt a helyi általános iskolánál.

 

Túrázás

Október 19., szombat – Dömös

Őszi túra a Rám-szakadékhoz Szabó Miklós erdőmérnök szakvezetésével. Találkozó a dömösi parkolóban 9.45-től, indulás 10 órakor, érkezés 17 óra körül. A hozzávetőlegesen 12 kilométeres túra sziklafalak és vízcsobogás között, néhol létrákon vezet, ezért a vízhatlan bakancs nagyon fontos felszerelés. Részvételi díj felnőtteknek 2500, gyerekeknek 1500 forint, s nyolcéves kortól ajánlott. Jelentkezés az erdoajandeka@gmail.com email címen lehetséges.

 

Kajakozás

Október 19-20., szombat-vasárnap – Tiszafüred

Költöző madaraink utolsó nagy gyülekezőjét lehet meglesni tengeri kajakokban a Tisza-tónál. Vízre szállás Tiszafüreden 10 órakor, este vacsora után beszélgetés, élménybeszámoló. Vasárnapra is kajakozás szűk vízi folyosókon, hazaindulás előtt fakultatív programként megtekinthető a poroszlói ökocentrum. A túra díja 32 900 forint, amely tartalmazza a kajakokat és a hozzájuk tartozó felszerelést, kétnapos túravezetést, szállást és vacsorát. A túrát legalább nyolc fő részvételével rendezik meg.

 

Kerékpározás

Október 20., vasárnap – Szentendre

Ebben a hónapban minden hétvégén más-más biciklis túrákra lehet jelentkezni a Skanzenben. A múzeum területén muzeológusok vezetésével olyan helyre lehet tekerni, amely a mindennapi látogatók előtt rejtve maradnak. Vasárnap 11 órától a múzeum különböző típusú malmait (kézi-, vízi-, szél- és szárazmalom) járhatják végig a bringások. Többségüket működés közben is megnézhetik, s kiderül, hogyan lesz a búzából kenyér, illetve mitől ördöngös a molnár. A kerékpárostúra nagyjából másfél óra, maximális létszám 25 fő. Részvételi díj 500 forint, gyermekeknek 6 és 18 éves kor között 250 forint, továbbá a Skanzen-belépőt is fizetni kell. Biciklibérlés korlátozott számban lehetőséges 600 forintért.

 

Futás

Október 20., vasárnap – Bánkút

Terepfutóverseny a Bükk-fennsíkon, ahol 6.19, 10.87 vagy 19.23 kilométert lehet teljesíteni. A szalagokkal jelölt útvonalon túrázni is lehet középtávon és rövid távon. Indulási idejüket a túrázók maguk választják meg 9.15 és 10.30 között, de 12.45-ig célba kell érkezniük.

 

Futás

Október 20., vasárnap – Fenyőfő

Bakony Teteje Félmaraton a Kőris-hegyre, illetve Kakas-hegy Trail terepfutóverseny. Rajt mindkét esetben 11 órakor a fenyőfői Faluháztól. A félmaratoni verseny a piros jelzésen halad a Kőris-hegyre, majd lefelé a Bécsi-árok melletti gerincen, illetve a zöld sávú jelzésen vissza Fenyőfőre. A Kakas-hegy Trail a múlt évhez hasonlóan az előző verseny 6.2 kilométeres betétversenye, amelyet a kevésbé felkészült, esetleg sérülésből felépülő futók kedvéért hirdettek meg.

 

Futás

Október 20., vasárnap – Nagyvárad, Debrecen

Szupermaratoni 86 kilométeren a romániai Nagyváradtól indulva Debrecenig. Rajt romániai időzóna szerint 10 órakor a nagyváradi Szent László térről egyéniben, illetve két-, öt- vagy tízfős váltókban. Útvonal: Nagyvárad–Ártánd–Biharkeresztes–Mezőpeterd–Berettyóújfalu–Szentpéterszeg–Tépe–Derecske–Sáránd–Mikepércs–Debrecen, Kossuth tér.

 

Futás

Október 20., vasárnap – Veresegyház

Első alkalommal, de hagyományteremtő céllal rendezik meg Veresegyházon a Veresi Futónapot. Rajt és cél a Búcsú téren, a futamok között szerepel 400 méteres gyermektáv, illetve 3.2 kilométer a kicsit nagyobbaknak. A kialakított körpálya hét kilométer hosszú, s egy, kettő vagy három kör is teljesíthető. Utóbbi, 21 kilométeres távon 2-3 fős váltók is indulhatnak.

 

A szervezők reményei szerint Veresegyházon hagyományt teremtenek a futónappal.

 

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Kislányos testépítőből fitneszmodell
Törékeny kislányból a szkander királynője
UTT-győzelem: a kakastól a pályacsúcsig
Tour de Hongrie: bizakodás és elégedettség
Heti aktuális: éjszakai kerékpártúra

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.