Heti aktuális: tekergés a Mátrában

Tavasziasra fordult az időjárás, így a hétvégi teljesítménytúrára is több egyéni indulót várnak a szervezők, de rendeznek a múlt hétről elhalasztott országúti bringatúrát is Bicskéről indulva.

Futás, gyaloglás

A vírushelyzet miatt az idei Farsangi futás és gyaloglás a Tatai tónál csak egyénileg teljesíthető, akár a helyszínen, akár virtuálisan bárhol az országban február 25. és 28. között. A távok: 7, 14, 21, 28, 35 és 42 kilométer. Természetesen a jelmezviselés az idén sem maradhat el, ezt a beküldött fotók kiválasztásával a szervező külön díjazza. A nevezési díj 3500 forint, de előtte a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen kell jelentkezni. Minden további információ a válaszlevélből megtudható.

 

Kerékpározás

A múlt heti télies időjárás miatt egy héttel később rendezik meg az eseményt. Bicskéről, a Tesco-parkolóból indul a bringatúra február 27-én, szombaton 9 órakor . Mivel nem sportrendezvény, nevezési díj sincs, miként frissítőállomások és útvonal-biztosítás sincs. A részvételhez országúti kerékpár szükséges, s úgy 20 km/h-s sebességgel lehet számolni a Pilisig meg vissza Bicskére, vagyis nagyjából 180 kilométer. Szükséges felszerelés: maszk, pótbelső, pumpa és alapvető szerszámok esetleges kisebb műszaki hiba elhárításához. Az útvonal megtekinthető és letölthető innen: https://www.strava.com/routes/29014886

 

Túrázás

Kutyás túrázás a kőbányai pincerendszerben, a séta ideje alatt a szervező idegenvezetőt biztosít, a kutyák csak pórázon lehetnek. A február 27-i program időtartama két óra, indulás 14 órakor, részvételi díj 8900 forint kutyával együtt – de nem csak kutyával lehet részt venni az eseményen, egyénileg 6900 forint a befizetendő összeg. Jelentkezni a varosikutyazas@gmail.com e-mail címen lehet a név, lakcím, telefonszám és a kutya nevének megjelölésével.

 

Túrázás

Mátrai tekergés februárban. A gyalogos teljesítménytúrán a 10, 15, 20 vagy 30 kilométeres táv választható, teljesíteni február 27-én és 28-án lehet. Rajt és cél Mátraházán, de minden egyéb részlet a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címről kapott válaszlevélben megtalálható. Egyéni esemény, amelyre előzetes e-mail regisztráció szükséges február 25-ig, név és választott táv megadásával.

 

 

Futás

Kutyás futás a Tököli Parkerdőben, a járványügyi előírások betartásával, vagyis a sportrendezvényt nézők nélkül, zárt körülmények között tartható meg. A kijelölt rajtzónában és a kijelölt célzónában egyszerre maximum 10-10 ember tartózkodhat, csapatindítás nincs, kizárólag egyéni indítás lehetséges. A központ teljes területén kötelező a kézfertőtlenítés, a maszk használata. Az oltási könyvet online kötelező bemutatni a verseny előtt. Frissítés kizárólag a kutyáknak, mobil vécé és büfé sem lesz. További információ és nevezés ezen a felületen lehetséges.

 

Futás, gyaloglás, kerékpározás

A Balathlon egy QR-kódos instant túra, bármikor teljesíthető futva, gyalogolva vagy kerékpárral. A táv a Balaton körül (208 km) egyben vagy egymástól független résztávokban (33, 56, 58, 61 km) is teljesíthető négy nap alatt. A teljesítés díjtalan, részletek a balathlon.hu weboldalon.

 

Túrázás

Indul a Sétálj & Lassíts közösségi séta, első alkalommal a Hármashatár-hegyen – a táv 5.6 kilométer, nagyjából 2.5 órás program, könnyű terepen, nem sok emelkedővel. Ezeken a sétákon sosem a teljesítmény, a táv és a nagy kihívások lesznek a központban, sokkal inkább a természet, a feltöltődés és a megszerzett élmények megosztása egymással. Találkozó 8 órától a Szépvölgyi-dűlőnél, a 65-ös busz fordulójánál. További részletek a 20/414-5678-as telefonszámon.

 

Futás

Valentin-napi futás február 28-ig, a választható távok (1, 5, 10, 21, 42 km) teljesíthetők sétálva, futva vagy kerékpárral. A teljesítés igazolását Facebook-üzenetben vagy a virtualisfutas@gmail.com e-mail címen lehet elküldeni. A nevezési díj 5000 forint, amely tartalmazza az egyedi érmet és a postaköltséget. Nevezni ezen a felületen lehet, a pénzt pedig a 11600006-00000000-80207982-es számlaszámra Nagy Sándor kedvezményezettnek, a Virtuális futás szervezőjének címezve kell utalni.

 

Futás

Három hónapos teljesítés futva, túrázva vagy gyalogolva 2, 5, 10 vagy 21 kilométeren. Nevezés a happyway.hu/winter-challenge/ weboldalon. Eredményfeltöltés ugyancsak ezen a felületen egészen február 28-ig.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.