Kedvet kapni a rendszeres mozgáshoz

Több mint száz sportág, számos élsportoló és sok-sok hangszer: a Nagy Sportágválasztót szeptember 13-án és 14-én rendezik, a kísérőprogram ezúttal is a zene kedvelőinek szól.

Minden eddiginél különlegesebbnek ígérkezik a jubileumi Nagy Sportágválasztó, amely a már megszokott több mint 100 sportág felvonultatása mellett a zenével való ismerkedésre is lehetőséget ad kísérőprogramja, a Nagy Hangszerválasztó révén, derül ki a szervezők sajtóközleményéből.

A Nagy Sportágválasztó elsődleges küldetése kedvet csinálni a rendszeres mozgáshoz, és lehetőséget teremteni arra, hogy mindenki megtalálja a képességeihez illő sportágat. A klasszikus sportok mellett csemegeként olyan ritkán látott mozgásformák is felbukkannak a rendezvényen, mint például a tamburello, a capoeira vagy a korfball.

 

Ismét rengeteg olimpiai, világ- és Európa-bajnok tiszteli meg jelenlétével az eseményt, így lehetőség kínálkozik a közös sportolásra és baráti beszélgetésekre a példaképekkel. Akik biztosan jelen lesznek:

Kozák Danuta, ötszörös olimpia bajnok kajakozó; Szabó Gabriella, háromszoros olimpiai bajnok kajakozó; Kovács Ágnes, olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó; Háfra Noémi, junior-világbajnok kézilabdázó; Miklós Edit, olimpiai 7. helyezett alpesi síelő; Harsányi Gergely, válogatott kézilabdázó; Szekeres Klára, válogatott kézilabdázó; Klivinyi Kinga, válogatott kézilabdázó; Mányoki Attila, úszó

A Nagy Sportágválasztónak ezúttal is a Merkapt Sportközpont ad otthont (Budapest, X. kerület, Maglódi út 12/a), 2019. szeptember 13-14-én (pénteken és szombaton) 9 és 17 óra között.

Péntek délelőtt a pedagógusok kíséretében érkező óvodai és iskolai csoportokat várják a szervezők, 14:00 órától azonban már mindenki számára nyitott a rendezvény. A szombati nap a nagyközönségé és a családoké.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a www.sportagvalaszto.hu weboldalon lehet, ahol minden információ megtalálható az eseményről, beleértve a programokat és az élsportolók érkezésének időpontjait is.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.