Darált húsos-gombás spagetti

A szénhidrátok elhagyása kifejezetten káros hatással lehet a sportolókra, merthogy elengedhetetlenek a jó teljesítményhez. A tészta zöldséggel, zsírszegény hússal kombinálva kellő energiát biztosít egy verseny előtt.

Hozzávalók:
25 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
olívaolaj
40 dkg darált hús (pulyka vagy marha)

bors
oregánó
1 doboz sűrített paradicsom vagy paradicsomszósz
40 dkg spagetti

Elkészítés:
A gombát és a vöröshagymát megtisztítjuk, a gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. Az olívaolajat vagy kókuszzsírt felhevítjük, beletesszük a hagymát, és elkezdjük párolni. Amikor üvegesedni kezd, hozzáadjuk a gombát, és együtt pirítjuk. Néhány perc után beletesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, oregánóval fűszerezzük. Amikor a hús levet enged, a sűrített paradicsomot kevés vízzel kikeverjük, és ráöntjük a húsra. 15-20 percig főzzük. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint kifőzzük, leszűrjük.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.