Diós-csokis zabkeksz

A zabkeksz ideális megoldás reggelire, uzsonnára vagy edzés utáni kényeztetésre. A zabkeksz tele van rosttal, az alábbi recept pedig a diónak és az étcsokoládénak köszönhetően energiadús is.

Hozzávalók:
2 db tojás
¾ csésze mandulavaj
½ csésze juharszirup
1/3 csésze kókuszolaj
1 tk vanília
2 csésze zab
1 csésze zab-/rizsliszt
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 tk só
½ csésze dió aprítva
½ csésze étcsokoládé aprítva

Elkészítés:
A tojást összekeverjük a mandulavajjal, a juharsziruppal, a kókuszolajjal és a vaníliával. Egy másik tálban a dió és a csoki kivételével összekeverjük a száraz hozzávalókat. A nedves és a száraz hozzávalókat elvegyítjük, majd belekeverjük a diót és a csokit. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát evőkanálnyi gombóconként a tepsire lapítjuk. 170-180 fokra előmelegített sütőben 18 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Dobozban tárolva napokig friss és puha marad.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.