Receptsarok

Diós-sajtos céklasaláta

A céklát sokan ecetes formában fogyasztják, pedig kiváló köreteket lehet készíteni belőle húsok mellé. Azért is érdemes minél több céklát enni, mert az egyik legegészségesebb és legolcsóbb zöldség.

Hozzávalók:
3 db cékla
15 dkg fetasajt
5 dkg dió
1 csomag rukkola

Elkészítés:
A céklát megmossuk, szárazra töröljük, majd alufóliába csomagolva előmelegített sütőben, 180 fokon kb. egy óra alatt megsütjük. Ha kihűlt, a héját lehúzzuk és felszeleteljük. A fetasajtot és a diót összevágjuk. A rukkolát tányérra tesszük, ráhalmozzuk a céklát, a sajtot és a diót. A salátát fogyaszthatjuk önmagában, akár vacsorára is, de roston sült húsok mellé is kiváló.

Miért ajánljuk?
A cékla tele van antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal. Sok vasat, kalciumot tartalmaz. A cékla erős májtisztító hatású, ezáltal méregtelenít is. A benne lévő betain pedig segít a zsírok lebontásában.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.