Sonkás-gombás omlett

A tojás az egyik legkiválóbb fehérjeforrás, vitaminokban, ásványi anyagokban is gazdag. Viszonylag rövid idő alatt lehet belőle laktató fogásokat készíteni, ilyen például az omlett, amit zöldségekkel, sonkával is fel lehet turbózni,

Hozzávalók:
olívaolaj vagy kókuszolaj
2-3 fej gomba
10 dkg sonka
3 db tojás

bors

Elkészítés:
A felhevített olajon elkezdjük pirítani a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát. 4-5 perc után hozzáadjuk az összevágott sonkát, majd további 2-3 percig sütjük. Ezután kiszedjük egy tálba és félretesszük. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, és a serpenyőbe öntjük. Ha kezd elválni az omlett széle, rászórjuk a megpirított gombát és sonkát, majd óvatosan összehajtjuk, és rácsúsztatjuk egy tányérra.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.