Tepsis lecsós csirkemell

Sokak kedvence a lecsó, pláne, ha szalonnazsíron sül, és kolbásszal készül, ám sokak étrendjébe ez nem igazán fér bele. Az alacsony zsírtartalmú, fehérjében, vitaminokban gazdag változat viszont igen.

Hozzávalók:
1 db padlizsán
1 db cukkini
4-5 db paprika
3 ek olívaolaj

2 db csirkemellfilé
bors
2 gerezd fokhagyma
2 szál rozmaring
25 dkg koktélparadicsom

Elkészítés:
A padlizsánt, a cukkinit és a paprikát megmossuk, kockára vagy karikára vágjuk. Egy tűzálló tepsit, nagyobb serpenyőt vékonyan meglocsolunk az olívaolajjal. A zöldségeket elterítjük benne, sózzuk és összeforgatjuk. A csirkemellet keresztben bevágjuk, sózzuk, borsozzuk, rányomjuk a fokhagymát, és rátesszük a zöldségekre. Mellé helyezzük a rozmaringágakat, az alufóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A fóliát levesszük, beletesszük a tepsibe a félbevágott koktélparadicsomokat, és további 15 percig sütjük.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.