Töltött kaliforniai paprika

A hagyományos töltött paprika sokak kedvence, ám ezúttal egy különleges töltött paprikát mutatunk. Ez is egy diétásabb verzió. Sovány hússal és rizs helyett bulgurral készült.

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
olaj
1 gerezd fokhagyma
25 dkg darált pulykahús
1 db paradicsom

bors
1 csésze főtt bulgur
2 db kaliforniai paprika
sajt

Elkészítés:
A megtisztított és apró kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük a forró olajon. Amikor a hagyma kezd üvegesedni, beletörjük a zúzott fokhagymát és együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig sütünk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk római köménnyel. Nagyon kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk. Ha elkészült összekeverjük a főtt bulgurral. A paprikákat megmossuk, kettévágjuk, kivágjuk a magját, megtöltjük a darált húsos-bulguros töltelékkel, és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 170 fokon 25-30 percig sütjük, míg a sajt megpirul.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.