Töltött sült paradicsom

Különleges, egyszerű, tartalmaz szénhidrátot és fehérjét is. A gombával és rizzsel töltött sült paradicsom könnyed ebéd egy reggeli edzés után.

Hozzávalók:
4 db keményebb, nagyobb paradicsom
olívaolaj
½ fej vöröshagyma
4-5 fej nagyobb csiperke gomba

bors
petrezselyem
1 csésze főtt rizs
10 dkg sajt

Elkészítés:
A paradicsomok tetejét levágjuk, a közepét kikaparjuk. Az olajat felforrósítjuk, megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk. Az elkészült gombát összekeverjük a főtt rizzsel és a petrezselyemmel és megtöltjük vele a paradicsomot. Egy tűzálló tálba sütőpapírt rakunk, elhelyezzük benne a paradicsomokat, megszórjuk a tetejét sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20-percig sütjük, míg a sajt megpirul.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.