Eplényben már lehet síelni

Miután decemberre fordult a naptár, s a múlt héten az első hó is leesett, sőt, helyenként meg is maradt, ezért érdemes megnézni, hogy a téli szezon elején milyen a hóhelyzet a hazai sípályákon.

Azt természetesen nem állítjuk, hogy tombol itthon a síszezon, viszont már van olyan pálya, ahol a havazásnak és a hóágyúzásnak köszönhetően lehet síelni.

Bánkút: a nyolc pályát tartalmazó komplexumban egyelőre az oktatásra alkalmas pályán van hó, a többi még nem működik.

Dobogókő: a Budapesthez közeli terepen két pálya található, no meg már némi hó is, de egyelőre még utánpótlásra van szükség a havat illetően, hogy síelni lehessen.

Eplény: november vége óta hóágyúzzák a pályákat, ehhez jött a hóesés, így december 5. óta nyitva van a pálya. A síelők az 1046 méter hosszú, 176 méter szintkülönbségű pályát használhatják, ahol átlagosan 50 centiméter hó várja őket.

Kékestető: Magyarország legmagasabb pontján is található némi hó, ami szánkózásra helyenként már alkalmas, síelésre viszont még nem, így a pályák egyelőre zárva tartanak.

Mátraszentistván: 10 pálya s közel 4 kilométernyi pályarendszer található a Mátra szívében, ahol a hóágyúzást már elkezdték, egyelőre azonban még zárva tart a komplexum.

Nagyvillám: Visegrádon is beindultak már a hóágyúk, a műanyag pályákon részben havas terepen lehet gyakorolni, de a természetes hó még nem elég a síeléshez, a hóágyúzott részeken pedig egyelőre nem lehet síelni, azonban ha az időjárás úgy alakul, hamarosan birtokba lehet venni a pályákat.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.