Így állnak Ausztria ismert sípályái

Noha itthon még csak Eplényben lehet síelni, a szomszédos Ausztriában már beindult az élet a népszerű síterepeken. Cikkünkben a hóhelyzetről számolunk be – merre érdemes elindulni?

Murau: a Budapesttől alig ötórányira található Murauban a Mikulás hozta el a síszezon kezdetét, a hegyen 70, a völgyben 40 centi hó található, és egyre jobb körülmények között lehet síelni a stájeroszági település dombjain.

Lachtal: a szomszédos Lachtalban hasonló a (hó)helyzet, a 10 liftből már hét üzemel, péntekre havazást is mondanak, szóval akár már a mostani hétvégén is érdemes arrafelé venni az irányt.

Nassfeld: a karintiai Nassfeldben a pályák és a liftek fele üzemel már, a hó vastagsága 0 és 120 centiméter között váltakozik, hétvégére azonban jelentősebb utánpótlás várható.

Gerlitzen: a szintén karintiai Gerlitzenben már egy hónapja tart a szezon, a hóvastagság 20–80 centi között váltakozik.

Flachau: a Salzburghoz közeli területen november végén indult a szezon, a liftek kétharmada már üzemel, a hó 5–65 centi között váltakozik (képünkön).

Obertauern: a szintén Salzburgtól nem messze található területen, november második fele nyitotta meg a síszezont, szinte már az összes lift működik, és 50–70 centi hóra számíthatunk.

Semmering: a Budapesttól mindössze háromszáz kilométerre lévő területen még várni kell a jelentősebb havazásra, a mostani hétvégén kezdődik a szezon, ami azonban időjárásfüggő.

Schladming: a Murauhoz és Lachtalhoz hasonlóan Stájeroszágban található Schladmingban és környékén még eltérő a hóhelyzet, vannak területek, ahol egyelőre minimális a hó, máshol viszont egészen szép mennyiség várja a síelőket, akik a pályák szűk és a liftek bő egyharmadát vehetik egyelőre igénybe.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.