Karintia: jöhet a tél!

Az Alpok napos oldalán nem csak a síelés szerelmesei találnak kedvükre való programot vagy kalandot. Befagyott tavak, termálfürdők és szaunák várják a kikapcsolódni vágyókat.

Verőfényes napsütésben sürögtek-forogtak az elegáns budai étterem felszolgálói. Beljebb, a vendégtérben sem volt fagyos a hangulat: Franz Klammer, az 1976-os innsbrucki olimpia lesiklóbajnoka kedélyesen fogott kezet minden egyes érdeklődővel. Arra készült, hogy hallgatóságának a télbe burkolózó osztrák tartomány, Karintia szépségeiről beszéljen. Feladatát valamelyest megnehezítette a kora őszt idéző időjárás, de segítséget kapott a hazai szervezőktől, akik Karintia havas tájainak fényképeivel igyekeztek megalapozni a téli hangulatot. Majd amikor elkezdődött a rendezvény, olyan kisfilmet vetítettek le az Alpok déli oldaláról, hogy az embernek azon nyomban kedve szottyant felcsatolni a sílécet.

„A téli sportok kedvelői egyre gyakrabban választják úti célul Karintiát – kezdte Elke Maidic, a Kärnten Werbung marketingese. – Ráadásul az adatok azt mutatják, hogy egyre több magyar vendég érkezik hozzánk. Napsütötte sípályák, délies vendégszeretet, kulináris finomságok jelentenek garanciát a tökéletes téli pihenésre.”

Aki valóban szeretné kihasználni síelés közben a napsütést, ne hagyja ki a kora reggeli síelést, azaz az Early Morning Skiinget. Bad Kleinkirchheimben maga Franz Klammer olimpiai bajnok kíséri a sípályán a korán kelőket január 2-án és 4-én, illetve február 11-én és 20-án.

Varázslatos táj vár Karintiában – Fotó: Tine Steinthaler – Nockberge Trail – Falkert Pano

„Érdemes sietni, mert rengeteg az érdeklődő – mosolygott szerényen az olimpiai bajnok. – Reggel hatkor elindulunk, és hétkor a szemünk láttára kel fel a nap. Hát van ennél csodálatosabb? Aztán persze jöhet a reggeli, majd hátradőlhetünk, mint aki jól végezte a dolgát – holott még el sem kezdődött a nap…”

A jelenlévők nem győzték sorolni, miért érdemes Karintiába látogatni, ahol nem pusztán a síelés szerelmesei találnak kedvükre való programot vagy kalandot. A kicsiket síiskolákkal csábítják, a befagyott tavak korcsolyázásra csábítanak, a termálfürdők, fürdőházak, valamint szaunák pedig a kikapcsolódást szolgálják.

„Hát akkor jöjjön a tél!” – adta meg a végszót Elke Maidic, Franz Klammer pedig egyetértően bólogatott mellette.

(Nyitókép: Franz Gerdl, Kärnten Werbung, Nassfeld Klammer)

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Fél távon is az igazi
Meddig gyorsulhat az ember?
Klasszisok a jógaszőnyegen
Éjszakai bringatúra
Kalandra fel: menő mászóbirodalmak

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.