Díjeső a triatlonosoknál

A Magyar Triatlonszövetség fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából díjátadó gálát és triatlonbált rendezett – elit és amatőr sportolók egyaránt állhattak a rivaldafényben.

Az ELTE gömbaula lágymányosi campusa adott otthont a triatlonsport új évi első, impozáns rendezvényének, amelyen a 2019-es versenyszezon legeredményesebb sportolói vehették át trófeáikat. Az elit és az amatőr besorolásban induló sportolók összesen kilenc kategóriában kaptak elismerést.

A díjesőt látva megállapítható, a triatlon kortalan, ugyanis az utánpótlás-korosztálytól kezdve a tizennyolc éveseken keresztül egészen a hetvenöt év feletti versenyzőkig értékelte a szövetség elnöksége a legjobb, leginkább emlékezetes teljesítményeket.

Az est folyamán a nemenkénti és korcsoportonkénti kategóriákban több órán át tartott a díjazottak elismerése, a duatlonban, a terep- és a paratriatlonban versenyző sportolók, majd az egyesületek is jutalmakat kaptak. A rendezvény fénypontja az a gálaest volt, amelynek keretében színpadra léphettek a tokiói olimpiai játékokra utazó elitsportolók is, s természetesen a profik 2019-es teljesítményét is díjazta a szövetség.

Az estélyt dr. Bátorfi Béla, az MTSZ elnöke nyitotta meg, majd Lehmann Tibor szakmai alelnök beszélt a sportág 2019-es szakmai sikereiről. A köszöntőket a díjátadás követte – amatőr kategóriában az év sportolója elismerést Cser Beatrix kapta, aki a szeniorkorosztályban bizonyult a legjobbnak 2019. évi eredményei alapján. A Svédországban élő háromgyermekes orvos novemberben a Hawaii-szigeteken megrendezett világbajnokságon az előkelő ötödik helyen végzett, annak ellenére, hogy hat héttel a verseny előtt egy írországi felkészülési versenyen balesetet szenvedett kerékpározás közben, súlyos agyrázkódással s koponyasérüléssel került kórházba.

Cser Beatrix a 2019-es teljesítményét elismerő díjjal

Plesz Botond tanítványa, aki kizárólag a díjátadó gála miatt repült haza Svédországból, a következőket mondta a Csupasportnak:

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy bár Magyarországon nagyon kevés versenyen tudok elindulni, munkámat és eredményeimet mégis elismerik.

Amikor megtudtam, hogy díjazott leszek, azonnal a hazautazás mellett döntöttem, hiszen ha a szövetség megtisztel, hogy a korosztályomban az év sportolójának választ, nekem is illik megtisztelnem a gálát a jelenlétemmel.

Így legalább jobban megismerhetem a hazai sportolókat, mivel Svédországban, illetve azokon a versenyeken, amelyeken általában elindulok, kevés magyar triatlonossal találkozom.”

A szövetség közönségszavazást is kezdeményezett, amely során a gála vendégei az általuk legjobbnak tartott versenyre adhatták le a voksukat: 2019-ben a Tiszaújvárosban megrendezett 23. Tisza Triatlon Klubcsapat ob lett az év versenye.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.