Szombaton újra Vasi Vasember

A júliusról elhalasztott 36. nemzetközi triatlonversenyt szeptember 12-én rendezik meg, de a négyszáz induló között ezúttal csak két külföldi lesz – ha a Külügyminisztérium hozzájárul.

Csaknem négyszázan állnak rajthoz szeptember 12-én, szombaton Szombathelyen a 36. Vasi Vasember triatlonversenyen, amelyet a koronavírus-járvány miatt július közepéről halasztottak szeptember közepére. Hertelendy Zsolt, a rendezvény főszervezője elmondta, szigorú óvintézkedések betartása mellett rendezik meg a versenyt, fokozottan ügyelve a kötelező távolságra és a higiéniai előírásokra, egyebek között a kézfertőtlenítés lehetőségére is.

A versenyen várhatóan két külföldi résztvevő is indul, engedélyükről még egyeztetnek a Külügyminisztériummal. A Vasi Vasemberen a korábbi években számos külföldi indult, ám az idén a legtöbben lemondták a részvételt.

A Magyar Triatlonszövetség uniós forrásból anyagilag is támogatta, hogy a rendkívüli időpontban és helyzetben is megrendezzék a több évtizedes hagyományokkal rendelkező erőpróbát.

A Csónakázó-tóban 1500 méter úszás, hét Szombathelyhez közeli településen keresztül vezető 40 kilométernyi kerékpározás, valamint a múzeumfalu körül 10 kilométer futás vár az indulókra. Délelőtt 11 órától külön rajtol a férfiak, a szenior férfiak, a váltók és végül a hölgyek mezőnye.

Hertelendy Zsolt szólt arról is, hogy a verseny lebonyolítását kétszáz önkéntes segíti, akiknek egyike Horváth Attila, Szombathely sportért felelős alpolgármestere.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.