A Trónok harca legfagyosabb helyszínei

Hamarosan véget ér a világon az egyik legnagyobb rajongótábornak örvendő sorozat, a Trónok Harca, amelynek egy része jeges környezetben zajlik. Íme három izlandi úti cél, ahova feltétlenül el kell jutniuk a sorozat rajongóinak .

A falon túli világ. Aki ismeri a Trónok harca történetét, annak ez az egyetlen mondat tökéletesen elég ahhoz, hogy kitalálja, milyen túrahelyszíneket ajánlunk a következőkben. Bizony, a fagyos Izlandról van szó, amely Magyarországtól mintegy 4000 kilométerre fekszik. Meglehetősen messze van, de az utazás minden perce megéri, mert annál gazdagabb látnivalókban. Lássuk, melyek azok a helyszínek, amelyeket a sorozat rajongói is jól ismerhetnek, és mi a nevük a valóságban.

1. A nyílvég formájú hegy, azaz a Kirkjufell
A cikk borítóképén is látható hegy nagy szerepet kapott a sorozatban, és a valóságban nagyon könnyű megközelíteni. Vezetett túrával is eljuthatunk a hegyhez, de ha inkább magunk vezetnénk odáig, mindössze két és fél óra kell, hogy ott legyünk.

2. A Svínafellsjökull gleccser
A sorozatban ugyan nincsen a nevén említve, de ez az a gleccser, amely Jon Snow és társai útját is keresztezte, amikor falon túli küldetésükre indultak. A fővárostól négy órás autóút vezet hozzá, de ha az interneten rákeresnénk, a Trónok harca gleccser nevet beírva lehet, hogy jobban járunk. A Svínafellsjökul gleccser, ahogy a filmen szerepelt, valójában a Vatnajökull gleccser része, és a valóságban is legalább olyan látványos, mint a filmen – és még élő halottakkal sem kell találkoznunk.

3. Eastwatch, azaz Reynisfjara
A Trónok harcában Eastwatch a falon túli emberek egyik falva, amelyet megtámadnak és elfoglalnak a Mások. A valóságban Reynisfjara egy fekete homokos partszakasz, amely jellegzetes sziklái és a sorozat miatt a turisták körében nagyon népszerű. Az izlandi fővárostól ez is mindössze kétórányira található, így ha ott járunk, semmiképp se hagyjuk ki.

 

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Csécsei a címvédés miatt nevezett az UTT-re
E-bringák munkába ingázóknak
Rekordlétszámot várnak a Kékszalagra
Öt érdekesség az Ultra Tisza-tóról
Jöhetnek az igazi futóversenyek!

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!
Felmászott, majd eggyé vált a vízeséssel

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.