A Trónok harca legfagyosabb helyszínei

Hamarosan véget ér a világon az egyik legnagyobb rajongótábornak örvendő sorozat, a Trónok Harca, amelynek egy része jeges környezetben zajlik. Íme három izlandi úti cél, ahova feltétlenül el kell jutniuk a sorozat rajongóinak .

A falon túli világ. Aki ismeri a Trónok harca történetét, annak ez az egyetlen mondat tökéletesen elég ahhoz, hogy kitalálja, milyen túrahelyszíneket ajánlunk a következőkben. Bizony, a fagyos Izlandról van szó, amely Magyarországtól mintegy 4000 kilométerre fekszik. Meglehetősen messze van, de az utazás minden perce megéri, mert annál gazdagabb látnivalókban. Lássuk, melyek azok a helyszínek, amelyeket a sorozat rajongói is jól ismerhetnek, és mi a nevük a valóságban.

1. A nyílvég formájú hegy, azaz a Kirkjufell
A cikk borítóképén is látható hegy nagy szerepet kapott a sorozatban, és a valóságban nagyon könnyű megközelíteni. Vezetett túrával is eljuthatunk a hegyhez, de ha inkább magunk vezetnénk odáig, mindössze két és fél óra kell, hogy ott legyünk.

2. A Svínafellsjökull gleccser
A sorozatban ugyan nincsen a nevén említve, de ez az a gleccser, amely Jon Snow és társai útját is keresztezte, amikor falon túli küldetésükre indultak. A fővárostól négy órás autóút vezet hozzá, de ha az interneten rákeresnénk, a Trónok harca gleccser nevet beírva lehet, hogy jobban járunk. A Svínafellsjökul gleccser, ahogy a filmen szerepelt, valójában a Vatnajökull gleccser része, és a valóságban is legalább olyan látványos, mint a filmen – és még élő halottakkal sem kell találkoznunk.

3. Eastwatch, azaz Reynisfjara
A Trónok harcában Eastwatch a falon túli emberek egyik falva, amelyet megtámadnak és elfoglalnak a Mások. A valóságban Reynisfjara egy fekete homokos partszakasz, amely jellegzetes sziklái és a sorozat miatt a turisták körében nagyon népszerű. Az izlandi fővárostól ez is mindössze kétórányira található, így ha ott járunk, semmiképp se hagyjuk ki.

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.