Hét éjszakát élt túl a fagyos erdőben

Egy 33 éves férfi a kutyájával ment túrázni az Olasz Alpokba, amikor az út során baleset érte és eltörte a bokáját. Hét fagyos éjszakát kellett túlélnie, amíg a mentőcsapatok rátaláltak.

Triesztből indult túrázni az Olasz Alpokba egy 33 éves férfi a kutyája társaságában, ám a kirándulás során balesetet szenvedett, eltörte a bokáját és szinte lábra állni sem tudott. Helyzetét tovább nehezítette, hogy mobiltelefonja hiába volt nála, térerő híján nem tudott értesíteni senkit, így mindössze annyit tudott tenni, hogy elvonszolta magát egy közeli patakhoz és betakarta magát izolációs fóliával.

A férfi eltűnése a barátnőjének tűnt fel, aki egy nap után értesítette az illetékes hatóságokat, és mentőcsapatok indultak a keresésére. A kutatóakciók azonban nem jártak azonnal sikerrel,

a férfi hét éjszakát töltött a fagyos erdőben, mire megtalálták.

A BBC beszámolója szerint túlélésében nagy szerepet játszott, hogy a kutyája végig tartotta benne a lelket. A nyolcadik napon egy helikopter szúrta ki, ahogy levelekkel és izolációs fóliával letakarva fekszik a földön.

Amikor a mentőcsapatok rátaláltak, csodával határos módon magánál volt, sérülései miatt azonban képtelen volt felállni. Helikopterrel kórházba szállították, és kutyájának is gondját viselik, amíg fel nem épül.

Nyitókép: bbc.com

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.