Idén is teljesíthető a családi túramozgalom

Sokak számára motivációs tényezővel bírhat, ha a természetjáráshoz valamilyen kihívás is kapcsolódik. A Teljesítménytúrázók Társasága által kiírt „Túrázik a Család” mozgalom teljesítése egész éves elfoglaltság lehet.

Aki rendszeresen jár teljesítménytúrákra, és szeretné, hogy lelkesedése a családtagjaira is átragadjon, mindenképp jól teszi, ha vet egy pillantást a Teljesítménytúrázók Társasága (TTT) „Túrázik a család” elnevezésű mozgalmára, amelynek célja a szabadidő közös eltöltése túrázás, természetjárás keretein belül, valamint a gyerekek kimozdítása a természetbe.

A mozgalom eredetileg a 2020-as évre szólt, és akadhatnak családok, amelyek már teljesítették a feltételeit, azonban a koronavírus-járvány miatt rengeteg túra elmaradt, és a szervezők úgy döntöttek, 2021 végéig meghosszabbítják.

A túramozgalomban – ahogy arra a neve is utal – családok vehetnek részt, legalább 2 fővel, az egyiknek 2020. december 31-éhez képest tizennégy évnél fiatalabbnak kell lennie. Az idősebb fél lehet szülő, testvér, nagyszülő, nagybácsi, nagynéni, sőt akár unokatestvér is, a lényeg, hogy minden teljesített és az igazolólapon feltüntetett túrán legalább egy felnőtt, és egy gyermek részt vegyen.

A túrák a TTT honlapjáról szabadon választhatóak, egy egyesület vagy civil szervezet túrái közül azonban legfeljebb kettő számolható el. A családnak magával kell vinnie a mozgalom kinyomtatott igazolólapját, amelyre a célba érkezést követően pecsétet kell kérnie, de az oklevél vagy emléklap fotója is megfelelő bizonyíték lehet.

A mozgalmat két szinten lehet teljesíteni. Tíz sikeres teljesítménytúra esetén egyedi emléklap és kitűző jár minden résztvevőnek, aki legalább egy túrán részt vett.

Húsz sikeres, legalább három tájegységet érintő teljesítménytúra esetén az emléklap és a kitűző mellett egy kupát is kapnak a családok.

A pontos részletek, és a szervezők elérhetőségei a „Túrázik a család” túramozgalom kiírásában találhatók meg.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.