Tehenek támadtak a 82 éves túrázóra

Egy kutya bőszített fel az eredetileg békésen legelő állatokat, akik fél óráig terrorizáltak egy túrázó csoportot. Az idős hölgy karja eltört, a kutyát halálra tiporták.

Sok állat vált ki tartózkodást vagy félelmet az emberekből, de a tehenek jellemzően nem ilyenek. Angliában egy turistacsoportnak mégis komolyan meggyűlt a baja velük.

A BBC számolt be az esetről, amely során a túrázók békésen sétáltak Cumbria megye Cartmel Fell településének közelében, amikor is útjuk egy tehéncsorda közelében vezetett el. Az állatok békésen ittak az ott csordogáló patakból, úgy tűnt, ügyet sem vetnek az emberekre, a helyzet azonban egy pillanat alatt megváltozott.

A társasággal ott volt ugyanis egy 15 éves kutya, aki a kelleténél közelebb merészkedett a borjaikra vigyázó tehenekhez, és ezzel magára haragította az egész csordát.

Szegény kutyának nem volt esélye a feldühödött tehenek ellen – Fotó: BBC / Mark Livesy

„Nem ugatta meg vagy hergelte őket, mégis ellene fordultak – idézte vissza a történteket a BBC-nek Mark Livesy. – A tehenek teljesen nyugodtan tűntek, de a hangulatuk egy pillanat alatt megváltozott, teljesen megőrültek. Szerencsétlen kutya a földre esett, az állatok pedig egyből nekimentek és halálra taposták. Miután végeztek, ellenünk fordultak. Édesanyám szintén a földre került, neki a karja törött el és zúzódásokat szenvedett. Harminc percig tartott, mire véget ért a támadás.”

Mark Livesy elmondta, 82 éves édesanyja könnyen járhatott volna rosszabbul, szerencsésnek érzi magát, hogy neki és a társaság többi tagjának sem esett nagyobb baja. A történtek után felvette a kapcsolatot a területileg illetékes hatósággal, és szeretné elérni, hogy a környéken táblák hívják fel a figyelmet a veszélyre.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.