Túra az angyalok leszállópályájára

Rövid, meredek és nagyon látványos a Zion Nemzeti Park területén található Angels Landing túraútvonal, amelyen egy hatalmas, földből kiemelkedő sziklát kell megmásznunk.

Habár a koronavírus-járvány közepén ajánlatos a környékünkön, a nagyobb utazásoktól tartózkodva tölteni a szabadidőnket, a túrázós bakancslistánkra gyűjthetjük a célpontokat. Az Angels Landing egyértelműen odakívánkozik, s nemcsak különleges neve (talán angyalok leszállópályájának lehetne fordítani), hanem az elképesztő kilátás miatt is.

Az Angels Landing egy földből kiemelkedő hatalmas sziklaformáció, amely az Egyesült Államok Utah államában, a Zion Nemzeti Park területén található. A csúcs tengerszint feletti magassága 1760 méter. A sziklába 1926-ban lépcsősort vájtak, később biztonsági okokból láncokat szereltek fel, amelyek segítségével egy szívdobogtató és nagyon látványos túra végén varázslatos panoráma tárul elénk a Zion kanyonra.

A csúcsra vezető túra nem különösebben hosszú, mindössze 8 kilométeres.

A kiindulóponthoz busz szállítja a túrázókat, de a helyszínen is meg lehet aludni, és akkor nincsen időponthoz kötve az indulás. Először a Virgin folyó mentén kell elindulni, amelyet homokos, folyamatosan emelkedő terep követ. A homokot idővel szikla váltja fel. Az út később meredeken emelkedik és kanyarog, az utolsó kilométeren láncok segítik a haladást. Mindez az alábbi videóban, tökéletes minőségben is megtekinthető:

„A testvéremmel három óra alatt végigjártuk az útvonalat – mondja a videóban Kraig Adams. – Hozzáteszem, mi sokat járunk túrázni, voltunk már itt is, és lefelé jövet a szokottnál gyorsabban haladtunk, szinte leugráltunk a lépcsőkön. Az Angels Landing nagyon népszerű, s nem véletlenül. Egyszerű túra pazar kilátással. A legmeredekebb részeket néhányan nehezen veszik, de érdemes átküzdeni magát az embernek rajta. Ha tehetjük, minél korábban induljunk, mert délelőtt tíz óra után már nagy a tömeg. Mi szállást foglaltunk a helyszínen, és abszolút nem bántuk meg.”

Nyitókép: Kraig Adams

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.