Túrázni is megtanít a Decathlon

A fiatalokat is megmozgatja az ország egyik legnépszerűbb teljesítménytúrája. A június 8-i 7. Decathlon Mátra Túrán a gyerekek izgalmas, játékos feladatok segítségével ismerkedhetnek az erdővel és a természetjárással. 

„A Decathlon cégfilozófiája, hogy minél szélesebb rétegek számára igyekszik elérhetővé tenni a sportot, és ez a mottó visszaköszön a rendezvényeinken is. A Mátra Túra esetében sincs ez másként: negyedik éve várjuk szüleikkel, nagyszüleikkel együtt a legkisebbeket az egy kilométeres Törptúrára, a nagyobbak pedig a túra történetében másodszor mérethetik meg magukat a hét kilométeres Kölyöktúrán” – mondta a szombati esemény kapcsán Karácsony-Veres Bianka, a Decathlon rendezvényszervező munkatársa, a 7. Mátra Túra főszervezője.

A rendezvény főszervezője megjegyezte: céljuk, hogy a tematikus túrák segítségével felkeltsék a jövő túrázói, azaz az fiatalok érdeklődését a mozgásforma iránt, továbbá megismertessék és megszerettessék a kicsikkel a természeti környezetet, az erdőt, a növény- és állatvilágot.

„Szeretnénk megtanítani az ifjakat túrázni, segítünk nekik, hogy elsajátítsák, hogyan kell térképet olvasni, és megismertetjük velük a turistajelzéseket – folytatta Karácsony-Veres Bianka. – A Törptúra programjában ezúttal is helyet kapnak a népszerű ügyességi feladatok, újításként pedig az idén a hangszerek is jelentős szerephez jutnak: játékos feladat keretében zenei eszközökön szólalnak meg a természet hangjai, a gyerekek felismerhetik a békák brekegését és a patak csobogását is.”

A Decathlon rendezvényszervező szakemberétől megtudtuk, a Kölyöktúrát egy tanösvényen teljesíthetik a nagyobbak, akiknek az út során érdemes mindent alaposan megfigyelniük, hiszen a végén a Mátrával és Magyarország hegységeivel kapcsolatos tíz kérdésre kell választ adniuk.

Karácsony-Veres Bianka hozzátette: a sportáruházlánc együttműködik a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel, amelynek – az áruházakban is kapható, az élővilágot támogató – jelvényeit ezúttal is térítésmentesen megkapja valamennyi, a korosztályos túrát teljesítő gyermek. Az idén mókust ábrázoló kitűző lesz a sportos fiatalok jutalma.

„Ugyancsak fontosnak tartjuk, hogy a fiatalokat megcélzó túrák szervezésében és lebonyolításában képzett, a gyermekeket jól ismerő munkatársak vegyenek részt. Az idén két, a túrázás részlegen dolgozó kollégával, a Kölyöktúra megálmodójával, Halász Erzsébettel és Kiss Judittal várjuk az utánpótlást” – zárta gondolatait az esemény főszervezője.

A Törptúrára és a Kölyöktúrára több mint ötszáz előnevezés érkezett, a rendezők mindkét túra esetében biztosítják a helyszíni nevezés lehetőségét is.

Az eseménnyel kapcsolatos információk a http://decathlonajanlatok.hu/matraturanap/ internetes oldalon érhetők el.

(x)

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.