Villám okozhatta a túrázó család vesztét

Külsérelmi nyomok nélkül talált rá a rendőrség a háromtagú családra a kaliforniai Sierra National Forest területén, szakértők egyelőre a toxikológiai vizsgálatok eredményeire várnak.

Továbbra is rejtély, mi miatt vesztette életét egy háromtagú túrázó család az Egyesült Államokban, a kaliforniai Sierra National Forest területén. A furcsa esetről már beszámoltunk oldalunkon, azóta az áldozatok nevét is nyilvánosságra hozták. John Gerrish és Ellen Chung egyéves kislányukkal, Mujival és kutyájukkal egy népszerű vadvirágos ösvényen kirándult, amikor eddig azonosítatlan okból megtörtént a tragédia. A mentőcsapatok már csak a család tagjainak holttestét találták meg, amelyeken semmilyen külsérelmi nyomot nem lehetett felfedezni. A napokban ugyanakkor új információk láttak napvilágot,

a New York Times arról ír, hogy villámlás okozhatta a család vesztét.

Biztosat egyelőre nem lehet mondani, a szakértők várják a toxikológiai vizsgálatok eredményét, de azt már kizárták, hogy a környéken lévő régi bányából szivárgott volna fel valamilyen mérgező gáz.

Az Egyesült Államokban történt eset kirívó a tragikus végkifejlet miatt, a rossz időjárás viszont sok kellemetlenséget okozhat a túrázóknak. Korábbi cikkünkben mi is felhívtuk a figyelmet, hogy ha kirándulásunk során az esős időt villámlás és mennydörgés kíséri, jobban járunk, ha hazafelé vesszük az irányt, valamint már a túra előtti napokban érdemes tájékozódni, milyen időjárás várható a környéken. Ha a gyors hazamenetel villámlós időben nem megoldható, igyekezzünk minél hamarabb fedett, lehetőleg minél masszívabb helyre behúzódni. Ne meneküljünk be egy nagy fa alá, mert az nem nyújt védelmet, mi több, inkább vonzza a villámot, és ha belecsap, a leszakadó ágak is sérülést okozhatnak.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.