VILÁGBAJNOKSÁG

Az angolok reménye az erő

Az angol válogatott legutóbb 2006-ban jutott el a negyeddöntőig világbajnokságon. Akkor Ecuadort győzte le 1–0-ra, kedden Kolumbiát kellene búcsúztatnia.

A belgák ellen 1–0-ra elveszített csoportmérkőzésen az angolok legtöbb kulcsembere pihenőt kapott, azóta a játékosok gőzerővel készülnek Szentpéterváron, a repinói bázison a kedd esti sorsdöntő találkozóra. Talán nem túlzás, hogy rég nem látott lehetőség előtt áll a válogatott, amely továbbjutás esetén Svédországgal vagy Svájccal játszhat az elődöntőbe jutásért.

„A legfontosabb, hogy fizikailag tökéletes állapotban várjuk a Kolumbia elleni mérkőzést”

– mondta Gareth Southgate szövetségi kapitány, akire nyilván óriási teher nehezedik a sorsdöntő nyolcaddöntő előtt, ám a legkevésbé sem zavarja. Inkább a munkára koncentrál, mivel ő is tudatában van annak, hogy a modern futballban mekkora szerepe van a megfelelő erőnlétnek.

Egybehangzó beszámolók szerint a válogatott az elmúlt napok jelentős részét az edzőteremben töltötte: a súlyzók és a medicinlabdák emelgetése, valamint a szobakerékpározás mellett – a képek tanúsága szerint – regeneráció gyanánt az úszás is belefért a napi penzumba.

Ha minden igaz, a kisebb izomsérülése miatt az utóbbi két mérkőzést kihagyó Dele Alli is visszatérhet, és a keddi meccsen ismét pályára lép a Belgium ellen pihentetett gólkirályjelölt, Harry Kane. A csapat vasárnap tartja utolsó szentpétervári edzését, majd Volgográdba utazik, ahol reményei szerint továbbjutást fog ünnepelni.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.