Dekázás szélben, viharban a Szaharán át

A brit John Farnworth tavaly hét napon és száz kilométeren át dekázott a Szaharában, ezzel már nyolc Guinness-rekordot tart.

John Farnworth-ről már írtunk korábban. A freestyle futball idén 34 éves fenegyereke és egy haverja csaknem két éve hőlégballonnal vitette fel magát az Alpok fölé, és egy kötélen lógva ott dekázgatott egy labdával (CIKK ÉS VIDEÓ ITT).

Aztán tavaly két Guinness-rekordot is megdöntött. Előbb 5.86 kilométert tett meg egy óra alatt labdával dekázva, majd hét napon át 100 kilométert a Szaharában úgy, hogy közben szélben és homokviharban is igyekezett a focilabdát a levegőben tartani.

 

Farnworth futballistának indult korábban, az angol Preston North End ificsapatában játszott, és nagy Manchester United-drukker.

Tizennégy éves korában kezdett el focitrükökkel foglalkozni, miután olvasott egy könyvet a brazil futballról, és nagy hatással voltak rá a benne lévő fotók.

2009-ben indult a leghíresebb brit tehetségkutatón (Britain’s Got Talent), 2011-ben pedig lefutotta, azaz legyalogolta a Londoni maratonit, természetesen labdával dekázva.

 

Ma nyolc Guinness-rekord fűződik a nevéhez, és motivációs beszédeket tart világszerte.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.