Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Elképzelni is fárasztó, a tervezője mennyi ideig építette az alábbi szerkezetet, abba meg talán felesleges is belegondolni, vajon miért tette.

Elsőre valószínűleg kevesen tudnák megmondani, mi is az a Rube Goldberg-gép. A Wikipédia szócikke szerint: „Egyszerű feladatok végzésére alkalmas, fölöslegesen bonyolult szerkezet, amely egy amerikai karikaturistáról kapta a nevét.”

Hazánkban ez a jelenség a 30-40 évesek generációjának leginkább onnan lehet különösen ismerős, hogy a Tom és Jerry rajzfilmekben anno többször is feltűnt ilyen gép, mint a vicc egyik forrása/eszköze. Íme, egy szemléletes példa:

Mivel Amerikában mindenből versenyt csinálnak, természetesen a Rube Goldberg-gépeknek is létezik külön viadala.

És az amerikaiak komolyan is veszik a kihívást, jó példa erre a 16 éves, New Jerseyben élő Cree Ossner, aki két hónapon át építette az alábbi szerkezetet, hogy ne legyen elakadás a hetven lépésből álló láncreakcióban.

 

Azt nem tudni, mit szóltak Ossner szülei, lévén a gépezet az egész hátsó udvart elfoglalta, ráadásul mindez azért, hogy szerezzen egy kosarat. Lehet, akkor már olcsóbb lett volna beíratni a gyereket kosárlabdázni.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.