A 17 éves világbajnok beteg társán segít

Szellák Szabina ifjúsági világbajnoki címet nyert a női kajak négyes tagjaként – három műtét után. De azért is megérdemli a figyelmet, mert a hajóinak eladásából származó összeget felajánlotta Tóth Róbert kajakosnak.

Tóth Róbert betegségét 2017-ben diagnosztizálták. Az U23-as Európa-bajnok igen ritka rákbetegségben szenved, máj- és gerincáttétek is képződtek a szervezetében. Az amerikai gyógykezelése azonban nagyon drága, ezért volt szükség gyűjtésre.

A család, a barátok, a Fidelio, valamint a Kolonics György Alapítvány állt az ügy mögé, Szabina az alapítványon keresztül juttatta el 800 ezer forintos adományát.

Szabina, aki a napokban ünnepelte 17. születésnapját, 2017-ben ifjúsági olimpiát nyert 500 egyesben, de aztán három műtéten is átesett, nehéz időszakon van túl. Óriási tett, hogy a négyessel most ifi-vb-címet tudott nyerni.

„Talán azért éreztem át ennyire Robi helyzetét, mert bár nekem más jellegű egészségügyi gondjaim voltak, tudom, milyen érzés, ha az ember beteg, összeroppan, és a semmiből kell újra felépítenie magát. Amikor eladtam a hajóimat, egy pillanatig sem gondolkoztam rajta, hogy mit kezdjek a pénzzel, hiszen aki beteg, annak óriási szüksége van a segítségre, legyen az lelki vagy anyagi támogatás. Robit amúgy nem ismerem személyesen, de lenyűgöz a lelkiereje. A közös ismerősünktől szoktam érdeklődni a hogyléte felől, remélem, előbb-utóbb személyesen is megismerhetem.”

A KSI versenyzője, akinek Gintl Andrea az edzője, saját példáján túl szülei példamutatását említi: azt mondja, neki természetes, hogy segít, ha tud, hiszen ezt látta a szüleitől is.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.