Új edzés: Mányoki Attila a szobabringán

Új sorozatunkban ismert sportolók beszélnek, hogyan edzenek otthon, hogyan tartják formájukat. Nagyjából két hete nem úszott Mányoki Attila, akinek legfontosabb idei versenyét egyelőre nem törölték, így továbbra is töretlenül készül – a szárazföldön.

Normál esetben reggel nagyjából nyolc kilométer úszással és szárazföldi munkával indítom a hetet, de most nem ez történt, hiszen nagyjából másfél-két hete nem jártam uszodában.

Eleve mindig óvatos szoktam lenni, ha valami nincs rendben, inkább kihagyok, otthon maradok, hogy az immunrendszerem összekaphassa magát. Egy kisebb megfázás miatt éppen leálltam néhány napra, ami után végül elmaradt a folytatás.

Az év fő célja a június 22-i New York-i úszás, és mert a szervezők még nem törölték a nevezésemet, úgy kell készülnöm, mintha biztosan indulnék.

Csakhogy az úszás speciális mozgás. Lehetetlen százszázalékosan helyettesíteni a szárazföldön, szükség van a vízérzetre, a különleges közegre. Ráadásul hétfőn „gyönyörűen” esett a hó, szóval az időjárás sem kedvez annak, hogy esetleg szabad vízben tempózzak.

 

Még több olvasnivalót kínálunk a Csupasport magazinban. A 100+16 oldalas kiadvány március közepén került a standokra, sokan kérdezték, hogyan tudnak ebben a nehéz helyzetben hozzájutni. Az Inmedio és Relay üzletekben jó eséllyel, de a nagyobb postákon is. Aki nem szívesen menne ki az utcára, e-magazinos formában immár a Digitalstandon is le tudja tölteni: egy perc a regisztrálás és egy perc a fizetés – itt is 590 forintba kerül.

Sokszor elmondtam, a fizikai kondíciót a medencében tudom megszerezni, hiszen ott mérhető az úszás, számolható, mennyit tettem meg – szabad vízben nehéz kivitelezni a négyszáz vegyest vagy a hússzor négyszáz méter gyorsúszást. New Yorkban nem túl hideg vízben úsznék, ezért, őszintén szólva, most nehezen veszem rá magam arra, hogy huzamosabb időt töltsek el hét-nyolc fokos vízben.

Egyelőre abban reménykedem, hogy változik az időjárás, és április elejére melegednek annyit a szabadtéri vizek, hogy tudjak úszni. Pusztán a szárazföldi munkával roppant nehéz fenntartani az erőnlétet, de törekszem rá, amiben sokat segít az otthoni szobakerékpárom. Nem átlagos darab, számítógéppel van összekötve, azaz nagyon precízen megtervezett munkát tudok végezni, annak megfelelően alakítható, milyen domborzaton haladnék.

Nem könnyű megélni a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet, de senki sem így tervezte, így én is igyekszem optimista maradni. Próbálom mindenben megtalálni a pozitívumot, és az jó, hogy ritkán tud ennyi időt együtt tölteni a család.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Öt érdekesség az Ultra Tisza-tóról
Jöhetnek az igazi futóversenyek!
Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Amikor a futóknak alaposan befűtenek
Ferenczi István 126 kilométer előtt áll

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!
Felmászott, majd eggyé vált a vízeséssel

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet
Az úszás más lesz, mint eddig volt

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.