Újabb brutális teljesítmény Mányokitól

Különleges kihívással készült az Északi-csatorna átúszására Mányoki Attila: az Egyesület Államokban teljesítette a SCAR-kihívást, összesen nagyjából 70 kilométert úszott négy tóban!

Hosszú évek óta rukkol elő elképesztő teljesítményekkel Mányoki Attila magyar ultraúszó. A rendre roppant kemény körülmények közepette tempózó sportoló a közelmúltban az Egyesült Államokban, San Franciscóban készült az idei év legnagyobb kihívására, az Ocean’s Seven utolsó állomásának teljesítésére, az Északi-csatorna átúszására.

S HA MÁR OTT VOLT, TELJESÍTETTE A NEVES SCAR-KIHÍVÁST IS, AMELY SORÁN NÉGY EGYMÁST KÖVETŐ NAPON KELL NÉGY TÓBAN ÖSSZESEN NAGYJÁBÓL 70 KILOMÉTERT ÚSZNI.

A 15:53:42-s idővel megnyerte saját kategóriáját, a 40–49 éves korosztályét, összességében a harmadik lett.

„Ezzel a versennyel a felkészülés nehéz szakasz fejeződött be számomra. Elsősorban visszaigazolást szerettem volna kapni, hogy az eddig elvégzett edzésmennyiség milyen minőségű volt. A szervezetem visszajelzéseire voltam kíváncsi, hogy miként reagál az ilyen terhelésre, és éles körülmények között mit tudok kihozni belőle. Sajnos a meleg vízzel gondban vagyok” – számolt be a tapasztalatokról a közösségi oldalán.

Mányoki Attila tavaly ősszel teljesítette sikeresen az Ocean’s Seven hatodik állomását: akkor az Afrikát Európával, az Atlanti-óceánt a Földközi-tengerrel összekötő Gibraltár-szorost tempózta át, a nagyjából 15 kilométeres távot 4 óra kilenc perc alatt tette meg.

Kegyetlennek ígérkezik az Ocean’s Seven utolsó állomása: az Északi-csatorna az Ír-sziget északkeleti részét és Délnyugat-Skóciát választja el egymástól. A 35.1 kilométeres táv nem a hossza miatt jelent nagy kihívást, hanem mert két áramlat fut az Északi-csatornában, továbbá a tengeri élővilág és a csípős hideg, 13 fokos víz is megnehezíti majd a magyar úszó dolgát.

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.