Síeljen a csodák birodalmában!

A legendás Lachtal – avagy széles pályáktól lesz széles a síkedvelők mosolya. Mert ezen a télen a vírus miatt a lelkivilágra is nagyon oda kell figyelni.

A koronavírus-járvány ellenére nagy erőkkel készül a téli síszezonra az osztrák Lachtal síterület is. A pályák folyamatos előkészítése és karbantartása mellett persze jelentős szerep jut az egészségmegőrzésnek és az érvényben lévő szabályok betartatásának.

Mivel a szabadtéri sportolást továbbra is engedélyezi az osztrák kormányzat, a síterep – több más régióval karöltve – azzal csábít, hogy a friss hegyi levegő, a kellemes napsütés és a sok testmozgás nemcsak a szervezetnek, hanem a síelők lelkivilágának is jót tesz.

A csodák birodalma, hallottuk már Lachtalról, és ha Ózzal nem is találkozhatunk, varázsszőnyeg kétségtelenül létezik. Így hívják ugyanis a helyi tanulóliftet.

Az egyik legismertebb stájerországi sícentrum mindig kellően hóbiztos, széles pályái nagy része a középhaladókat csábítja, de a kezdők is nyugodtan megismerkedhetnek a Lachtal nyújtotta élményekkel.

Kristálytiszta hegyi levegő, hófödte tájak, hívogató napsütés és kiválóan előkészített sípályák várják az idelátogatókat. A sípályák mellett sífutó-, korcsolya- és kivilágított szánkópálya gondoskodik a szórakozásról, valamint a jó hangulatról.

A család valamennyi tagja megtalálja itt a nekivalót. A gyermekeknek készült az imént már említett varázsszőnyeg, a drótkötélpályás felvonó, a mini szlalompálya, továbbá a kicsiknek kedveskednek a játékos akadálypályával, az ugratókkal és a kincskereséssel is. A kezdők és a gyermekek képzéséről a lachtali sísuli tapasztalt síoktatói gondoskodnak.

Magasság: 1600–2222 méter

Szintkülönbség: 622 méter

Sípályák hossza: 26 kilométer (ebből 16 kilométer piros jelzésű)

Hegyi felvonók és síliftek száma: 9

Távolság Budapesttől: 440 kilométer

Napijegy ára felnőttnek: 45 euró

Mielőtt bárki útnak indul, érdemes tudni: aki hazatér, készüljön arra, hogy tíz napot kell házi karanténban töltenie, amelyet kiválthat öt napon belül, legalább 48 óra különbséggel két alkalommal elvégzett negatív koronavírusteszttel.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.