72 évesen 122 kilóval nyom a japán férfi

Nemrég 122 kilóval döntötte meg korosztálya fekvenyomó-világrekordját a 72 éves japán Sirakava Takesi, aki miközben az októberi világbajnokságra készül, rizsföldjén dolgozik.

Érdekes sztoriról számolt be a krone.at osztrák honlap, amely a 72 éves japán Sirakava Takesinek szentelt egy cikket. Szó se róla, az „öreg” megérdemli a figyelmet, elvégre olyan súlyokkal dolgozik, amelyeket sokan erejük teljében sem tudnának megmozdítani.

A férfi nemrég saját, a 70–79 éves korosztályban fekvenyomásban felállított világrekordját döntötte meg 122 kilogrammal egy japán versenyen. „Azt hiszem, az a titkom, hogy úgy érzem, amíg én vagyok a bajnok, nem veszíthetek. Kihívás, hogy megnézzem, meddig jutok.”

 

Sirakava már fiatalon is komolyan edzett. Súlyemelőként 165 kg a rekordja (azt nem részletezték, melyik fogásnemben), és egy tízéves szünetet követően, a hatvanas éveiben tért vissza a súlyokhoz. Azért hagyott ki hosszabb időt, mert a szüleit ápolta.

A fenti videóban jól látszik, korához képest rendkívül fitt, játszi könnyedséggel nyomja a fekvőtámaszokat, és jelentős súlyokat mozgat meg a padon.

„Egy hónappal a verseny előtt kezdek el igazán keményen edzeni, hogy formába hozzam magamat. Bármit el tudok viselni egy viadalon, amíg van egy söröm” – tréfált az Antenna 3 videójában a férfi , aki a táplálkozásra is odafigyel, normálisan étkezik.

Persze nemcsak a fekvenyomás tölti ki a napjait, a rizsföldjén dolgozik, és a munka is erősíti, hiszen gyakran 30 kilós zsákokat emelget.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.