Felfedte titkos étrendjét Rafael Nadal és klasszis utódja

Ami az egyiknek az olívaolaj, az a másiknak a szusi – rengeteg tényező mellett a helyes táplálkozás is közös pont a két spanyol teniszsztár, Rafael Nadal és Carlos Alcaraz életében.

A manacori születésű, hosszú ideje sérüléssel küzdő – és ezért a Roland Garrost esetleg kihagyó – 36 éves Rafael Nadal hosszú és páratlanul sikeres pályafutását nemcsak a kemény fizikai munkának, hanem a körültekintő táplálkozásnak is köszönheti. Felkészülésének ezzel a részével foglalkozott a superdeporte.es, kiemelve, hogy az étrendjéből sosem hiányozhat a Spanyolországban egyébként is fontos összetevő: az olívaolaj.

„Bárhol is járok, olívabogyót vagy -olajat keresek. Az extra szűz olívaolaj nélkülözhetetlen – fogalmazott a 22-szeres Grand Slam-győztes. – Reggelente pirított kenyeret eszem olívaolajjal, ebédre és vacsorára pedig salátát vagy halat, és persze mindig egy kis extra szűz olívaolajat teszek rájuk.”

A mediterrán étrend alapját jelentő olívaolaj és -bogyó fontos egészségmegőrző, hiszen csökkenti a szívbetegségek kockázatát, és segít az érfalak rugalmasságának megőrzésében, a benne lévő antioxidánsok pedig gyulladáscsökkentő hatásúak.

A következő generáció képviselője, Carlos Alcaraz azonban másra esküszik, étrendjének meghatározó összetevője ugyanis a szusi.

Fotó: AFP

A még mindig csupán 19 éves teniszező étkezési szokásairól álomszerűen sikerült 2022-es szezonja miatt írt az As. Eszerint a US Open-győzelemmel nemcsak első Grand Slam-sikerét, hanem a világranglista-elsőséget is elérő fiatal nem szigorú, de azért következetes diétát tart. A mérkőzések előtt este általában halat és rizst eszik, míg a meccs napján kakaókrémmel, datolyával és olívaolajjal ízesített tésztából nyeri az energiát.

Azért bármennyit is tanult a helyes táplálkozásról, néha csal, ám azt nem részletezték, mi jelenti nála a kilengést.

Arról annál több szó esett, hogy nála „alap” a japán gasztronómia egyik csúcsterméke, a szusi, azaz a nyers hal (például lazac, tonhal, tengeri sügér vagy garnélarák) és rizs. Nem meglepő, hiszen rengeteg fehérjét és alacsony zsírtartalmú szénhidrátot biztosít, miközben energiadús étel, és a gyomor is könnyen emészti meg. Alcaraz hozzátette, persze a sok és változatos saláta sem maradhat ki az étkezéséből.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Motiválta a hazai pálya, 2 másodperces előnnyel lett 2.
Bevállalta egyéniben, magát is meglepve győzött első ötven kilométeres versenyén
Erős Tibor nyerte meg az Ultrabalatont, a nőknél Nagy Katalin ért először célba
Krikett, avagy a játék, amihez egy élet sem elég
Ne csapjuk be a szervezetünket! – így kerülhetjük el a sokkhatásokat

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.