Jókora lendületet és önálló aloldalt kapott az e-sport a Tippmixpro felületén

A Szerencsejáték Zrt. úgy döntött, hogy egy exkluzív és minden szempontból egyedülálló aloldalt hoz létre online sportfogadási terméke, a Tippmixpro honlapján. (x)

Tavaly ilyenkor a sportvilág kezdte egyre komolyabban venni a súlyosbodó pandémiás helyzetet, és lépésről lépésre kirajzolódott, hogy mely sportesemények maradnak el, és hogy hol várhatóak jelentős csúszások. Ez alól a jelenség alól, ha nem is teljes mértékben, de az e-sport kivételt jelentett. Szervezési szempontból stabilabb és kiszámíthatóbb maradt, köszönhetően a sportág digitális formátumának, így sokkal ellenállóbbnak bizonyult a sportrendezvények globális megtorpanásával szemben.

A Szerencsejáték Zrt. a sportfogadási vákuumban rendkívül gyorsan felismerte ezt a helyzetet, hiszen mindössze 3 hónap alatt beemelte fogadási kínálatába az e-sport fogadást. Az elmúlt 8 hónap eredményei még a sportfogadási üzletág vezetőit is meglepték, ugyanis az e-sport fogadás mára a 6. legnépszerűbb helyen áll a közel 50 fogadható sportág közül, de volt olyan hét, amikor az online felületen a második helyre ugrott, megközelítve ezzel az első helyen álló labdarúgást.

Folyamatos termék- és szolgáltatási színvonalemelés

A hazai e-sport fogadás augusztusi rajtja óta a Szerencsejáték Zrt. folyamatosan fejleszti a szolgáltatás minőségét. Az indulás óta átalakult például az e-sport online megjelenése, fogadási portfóliója és tartalma is. Februártól a klasszikus sportágak alatt található szimulációs játékok az e-sport gyűjtőoldalon jelennek meg, emellett az élőben fogadható események száma is megduplázódott, így napi szinten már 1500 mérkőzés érhető el. A további tartalomfejlesztésnek köszönhetően pedig szinte az összes szimulátortípusú e-sport élő videoközvetítéssel (stream) követhető a weboldalon keresztül.

A tartalmakra vonatkozó eddigi legjelentősebb változás kétségkívül a Tippmixpro oldalán belül elindult dedikált e-sport aloldal. A szakmai csapat olyan releváns információkkal töltötte meg a site-ot, amely egyszerre kínál érdekes és releváns információkat a tapasztalt játékosoknak, az e-sport rajongóknak és a témával még csak ismerkedőknek. Ennek jegyében az oldalon a E-sport Szótár, a Tudtad-e?, a Latolgató, a Magazin rovat és a GYIK várja a látogatókat, mindig aktuális tartalommal.

Az e-sportban a változás az egyetlen, ami állandó

A klasszikus fizikai sportágakra nem jellemző, hogy egyik pillanatról a másikra új sporttípusok jelennek meg, vagy drasztikusan átalakulnak. Ezzel szemben az e-sport világában bármikor berobbanthat egy olyan új, kompetitív játék, amely viszonylag gyorsan széles követőbázist tud kialakítani maga körül. Emiatt a Szerencsejáték Zrt. munkatársainak is folyamatosan monitorozniuk kell az eseményeket, hogy megfelelő ütemben dönthessenek egy-egy új profi e-sport játék fogadási kínálatba való beemeléséről. A sportág változékonyságát nem csak az újonnan érkező játékok hirtelen előretörése jelzi, hanem a folyamatos átalakulásuk is. Jó példa erre a FIFA, amelyből minden évben új verzió jelenik meg, így a játékosoknak is újra és újra meg kell tanulniuk a játékmenetbeli változásokat, vagy a League of Legends, amelyhez időszakosan olyan frissítések érkeznek, amelyek alapjaiban szabják át a játékot és ezáltal a versenyeket is.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.