Fallabdázzunk-e szemüvegben?

A számítógépek és okostelefonok uralta világban sajnos egyre többen kényszerülnek szemüveg viselésére, ami a sportolásnál hátráltató tényező tud lenni. Mit tegyünk, ha szemüvegesként szeretnénk kipróbálni a fallabdát?

Ahogyan a futballnál vagy a kosárlabdánál, úgy a fallabdánál sem túl szerencsés, ha szemüvegben játszunk. Bármikor összeütközhetünk a partnerünkkel, a labda villámgyorsan pattan vissza a falról, és rossz esetben sportolás után mehetünk is új szemüveget csináltatni.

A sportszemüveg kézenfekvő megoldás, csakhogy aki előbb kipróbálná a sportágat, az nem biztos, hogy egyből több tízezer forintot áldozna rá.

De akkor mit tegyünk?

Kockáztassunk, vagy inkább ütögessük hunyorítva a labdát, hátha néha sikerül eltalálni?

Nos, ebben az esetben érdemes először egy edzővel kipróbálni a sportágat, ő majd figyel, és úgy üti meg a labdát, hogy az biztosan ne okozzon kárt a szemüvegben. Ha pedig megtetszik a squash, és úgy döntünk, hogy rendszeresen lejárnánk a terembe, akkor érdemes rászánni a pénzt, és csináltatni egy sportszemüveget. Főleg, ha időnként futballozni vagy kosárlabdázni is eljárnánk a haverokkal.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.