Ne az ütőn spóroljunk!

Rendszeresen fallabdáznánk, és bérelt ütő helyett inkább sajátot vennénk? Olcsóbbat vagy drágábbat vegyünk? Egyáltalán mire érdemes figyelni, mielőtt vásárlásra adjuk a fejünket?

Kezdjük mindjárt a jó hírrel: ha ütőt veszünk, azt jóformán évtizedekig használhatjuk, legfeljebb néha nem árt újrahúroztatni. Más a helyzet persze a profiknál, de ha csupán heti két-három alkalommal járunk le a terembe, akkor nem kell attól félnünk, hogy néhány év múlva már dobhatjuk is ki a kukába a jelenlegi ütőnket.

Oké-oké, na de mégis milyet válasszunk? Mondanunk sem kell, fontos döntésről van szó, a fallabdapartnereinket időnként váltogathatjuk, a cipőnk szép lassan elkopik, ám az ütőnk mindig velünk lesz. A megvásárlása felér egy örömteli rituáléval, mondanunk sem kell tehát, olyat válasszunk, ami tetszik, és szívesen kézbe vesszük, ám ami még ennél is lényegesebb: ezúttal ha tehetjük, ne spóroljunk!

Az olcsóbb, fémből készült 10-15 ezer forintos ütőket jobb elkerülni, legalábbis akkor, ha magasabb szinten űznénk a sportágat. Ha csak havonta-kéthavonta járunk le a családdal, a feleségünkkel vagy a férjünkkel a terembe, akkor jó lehet, de

ha hetente többször fallabdáznánk, akkor szánjunk legalább 20 ezer forintot egy minőségi, grafitból vagy karbonból készült ütőre.

Higgyétek el, kifizetődik! Egyrészt jóval könnyebb, mint a fémből készült, másrészt a rezgést is másképp vezeti, és a könyökünk sem fájdul meg tőle annyira.

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.