Csodás magyar szereplés a testépítő-vb-n

Minden várakozást felülmúlva hét dobogós és további számos értékes helyezést szereztek testépítőink és fitneszversenyzőink a november 4. és 7. között Santa Susannában megrendezett világbajnokságon.

Meglehetősen visszafogottan nyilatkozott a magyarok várható szerepléséről a világbajnokság előtt néhány nappal Huber István, a Magyar Testépítő- és Fitneszszövetség elnöke. A szakember leginkább azzal számolt, hogy többen is döntőbe kerülnek, ám érmekről nemigen ejtett szót. Ennek oka leginkább abban keresendő, hogy a májusi Európa-bajnokságon szerény teljesítményt nyújtott a csapat.

Ehhez képest a mieink három ezüst- és négy bronzérmet, valamint számos értékes pontszerző helyet szereztek a nemrég záruló spanyolországi világbajnokságon. A siker értékét növeli, hogy rendkívül erős ellenfelekkel szemben álltak helyt minden idők legnagyobb létszámú testépítő-világseregszemléjén, amelyen 102 ország 1500 versenyzője lépett színpadra. Nem csoda, hogy Huber István vidáman értékelte a látottakat.

„Jókedvűek vagyunk, mert van rá okunk – mondta megkeresésünkre a szakember. – Csodálatos eredményekkel rukkoltak ki versenyzőink, sokkal jobban szerepeltek, mint reméltem. A három ezüst- és a négy bronzérem magáért beszél. Ezenkívül számos döntős és pontszerző helyet értünk el a rekordlétszámú mezőnyben, ami külön dicséretes.”

A siker okait taglalva Huber István elmondta, óriási energiát fektettek bele, hogy minél jobb formába hozzák a versenyzőket a világeseményre. Ugyancsak a mieink malmára hajtotta a vizet, hogy minden korábbinál nagyobb létszámú magyar küldöttség képviselte a hazai színeket. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma az idén kiemelten támogatta a sportágat.

„Nyircsák József és Kardos Gergely minden szempontból kiváló képviselői a sportágnak – hangzott a dicséret. – Nemcsak tökéletes testalkatot örököltek, hanem rendkívüli alázattal és kemény munkával állnak a testépítéshez. Nyolc-tíz éve foglalkozunk velük, aminek köszönhetően elképesztő magabiztosan állnak színpadra. Ami a jövőt illeti, nem tartom lehetetlennek, hogy talán nem is sokára a felnőttek között is szerzünk érmet, ám ez sok mindentől függ. Jóval kisebb az esélyünk, ha például olyan ország – Egyiptom, Katar vagy éppen Irán – rendezi a világbajnokságot, ahol rengeteg a versenyző. Ilyen esetben meglehetősen nehéz felvenni velük a versenyt.”

 

Kardos Gergely

 

Jelen állás szerint jövőre Dél-Korea ad otthont a nők, míg Románia a férfiak világbajnokságának, amelyen Huber István reményei szerint a lehető legnagyobb létszámú magyar versenyzőgárda vesz részt.

„Azt nem várhatom, hogy minden világbajnokságon ilyen csodálatos eredményt érjünk el, hiszen számos ország sportolói fenik ránk a fogukat. Fitneszben Magyarország és Szlovákia képviseli a világelitet, mi pedig ehhez méltó módon készülünk a megméretésekre. Testépítőink közül Nyircsák József és Kardos Gergely a két jolly joker, a többieknek azonban még várniuk kell, hogy kiemelkedő eredményt érjenek el. A legközelebbi jelentős megméretésnek a május eleji kontinenstorna ígérkezik, amelyen a mostanihoz hasonló eredményt szeretnénk elérni.”

 

A világbajnokságon érmet szerző magyar versenyzők:

2. helyezettek:

Nyircsák József (Games Classic Bodybuilding, juniorok)
Kardos Gergely (Men’s Physique, 16-20 éves juniorok)
Balogh Eszter (Fitness, –163 cm, juniorok)

3. helyezettek:

Végh Tünde (Wellness, 16-20 éves juniorok)
Bogdán Szófia (Wellness, –163 cm, juniorok)
Dudás Barbara, Antal Adrián (Fitness Challenge Mixed Couples)
Somogyi Gergely, Frájter Béla (Fitness Challenge Men’s Couple)

A világbajnokság magyar résztvevői:

Gulyás Fanni, Nyircsák József, Kardos Gergely, Végh Tünde , Berecz Sándor, Obertol Dávid, Szalai Evelin, Véninger Brigitta, Lólé Adrienn, Fekete Tünde , Serban-Popa Casandra, Horváth Andrea, Balizs Beatrix, Molnár Eszter, Bogdán Szófia, Balogh Eszter, Zemen Fruzsina, Hajdú Eszter, Kiss Brigitta, Vágó Virág, Giczi Boglárka, Dudás Barbara, Antal Adrián, Somogyi Gergely, Frájter Béla, Nyárasdi Zsombor

 

Fotó: Várszegi Gábor

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Pókember jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel
Lemma először nyert, Obiri címet védett Bostonban
Megvannak a hazai bajnokok, jöhet a világbajnokság

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.