Hogyan válasszuk ki a megfelelő személyi edzőt?

Ha személyi edzőt fogadsz magad mellé, annak igen sok előnye lesz, akár profi, akár amatőr vagy, ezért a Qjob.hu szakemberei szeretnének segíteni neked a választásban. (x)

Öt dolog, amire érdemes figyelned

1. A személyi edző rendelkezzen megfelelő képesítéssel
Nagyon sokan vannak manapság a különféle sportokban jártas szakemberek, egyre többen választják az edzői pályát. Ahhoz azonban, hogy valaki igazán keresett személyi edző legyen, nemcsak szaktudás kell, hanem az is, hogy a tudását át tudja adni és kedveljék is a tanítványai. Választás előtt győződj meg az edző képesítéséről, arról, mely sportágakban járatos és figyeld meg, hogy kommunikál a tanítványaival, kérd ki a tanítványok véleményét!

2. A jó edzőnek megvan az ára
Persze érthető, hogy nem mindenki engedheti meg magának, hogy személyi edzőt fogadjon, de érdemes spórolni rá, mert nagyon megéri, hiszen a megfelelő edző személyre szabottan tud segíteni és az egyéni helyzetedet figyelembe véve ad tanácsokat, így megsokszorozza a privát edzéseid hatékonyságát, tehát rövidebb idő alatt tudod elérni a céljaidat. Ha érdekelnek a pontos személyi edző árak, a Qjob.hu oldalán tájékozódhatsz róluk.

 

 

3. A jó edző odafigyel az étrendedre
Ahogy közeledik a nyár, mindenki szeretne jobb alakot. Az igazán jó edző ennek elérésében azzal is tud segíteni, hogy személyre szabott táplálkozási tanácsokat is ad, amivel hozzájárul az egészséged megőrzéséhez, a fittségi, kondicionális képességeid fejlesztéséhez, valamint a stressz és a testzsír csökkentéséhez. Megfelelő ételek nélkül szinte lehetetlen, hogy elérd a céljaidat, ezért érdemes hallgatnod rá, bármi is legyen a célod, akár fogyás, akár az izomtömeg növelése.

4. A jó személyi edző meghatározza a célokat
Te mit szeretnél? Leadni néhány kilót? Vagy netán lefutni a maratonit? Nem mindegy. Mindenki más és más szinten tart és különböző célokkal, tervekkel érkezik az edzőterembe. A jó személyi edző képes speciálisan foglalkozni tanítványaival, odafigyelve egyedi igényeikre, hiszen nem mindegy, hogy rehabilitációra van szükségük vagy funkcionális edzésformákra, netán versenyfelkészítésre. Mielőtt tehát személyi edzőt választasz, érdemes tisztában lenned pontosan a céljaiddal.

5. A személyi edző kiválasztásánál a szimpátia is fontos
Mivel sok időt fogsz eltölteni a személyi edződdel, ezért az is számít, hogy emberileg is a legmegfelelőbb legyen. A személyi edződnek ugyanis képesnek kell lennie arra, hogy inspiráljon és motiváljon téged, fenntartva benned az edzés örömét. Nem kell, hogy a legjobb barátod legyen, de fontos a kölcsönös bizalom, valamint a megértés, az odafigyelés.

Tedd fel te is a Qjob.hu oldalára a hirdetésedet, írd meg, mik az elképzeléseid, igényeid vagy kérj árajánlatot regisztrált edzőinktől! Találd meg nálunk te is a megfelelő személyi edzőt!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.